Legenda Hrvatske briljira: 'Ovo je bilo kao na prvom spoju s djevojkom!'

'Što reći, kakvu poruku poslati?' Gledajući rezultatski, stvari se za nas dobro odvijaju. Međutim, igramo u grču.

16.1.2015.
21:16
VOYO logo

Početak Svjetskog prvenstva bio je točno onakav kakav su najavljivali naši igrači. Bili su maksimalno koncentrirani, a to se vidjelo po Čupiću već u prvih 30 sekundi utakmice protiv Austrije. Iako je lopta bila na suprotnoj strani, on je u obrani bio napet kao da je na struju. Nije stajao uspravno kao jablan nego kao da čeka udarac nekog boksača, maksimalno spreman na reakciju.

Pokazalo se i da smo mi u prednosti u igri na postavljenu zonu, šest na šest, puno lakše smo rješavali te situacije od Austrijanaca. Oni su se više oslanjali na iskustvo Szilagyija koji nam je na kraju zabio sedam golova i prodao par fora. Međutim, to im nije bilo dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makar, kad smo počeli rotirati, kad je došlo do malog opuštanja, vidjeli smo koliko nas to može koštat. Na sreću - nije, upisali smo dva boda i dobro je ispalo jer znamo da su te prve utakmice uvijek malo teže, igraju se u grču. Rekao bih da je ovo bilo kao na prvom spoju s djevojkom, prevelika očekivanja, puno nespretnosti i - napetost.

A gledajući statistički, možemo biti superzadovoljni sa Čupićem i Duletom. I Sarač je kao komentator već u ranom dijelu utakmice rekao kako bi se Bičanić i Kopljar trebali više uključiti u napadačkom dijelu, tu su ostali dužni. Nije to nikakva kritika, Kopljar je igrao u obrani, ali Bićko kojeg smo odmarali u obrani je trebao malo više potegnut, ne odigrat na zicer, što se kaže. Mirko je bio na visokoj razini, on će se dizat iz utakmice u utakmicu, ali ga treba i odmarat da nam ne padne kad nam bude najviše trebao. Ako nije potrebno da brani 60 minuta bilo bi idealno i da drugi golman dobije priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Baby Face' Štrlek je dečko koji je ovako karakterno izuzetno dobar, skroman, uvijek nasmijan, ima odličan repertoar šuteva..., kad zabije gol, to je umjetnički dojam za plus deset, to izgleda sve super... Ali igra u obrani mu nije jača strana i onda kad poveže nekoliko promašaja u napadu, ispada zapravo jako loš, onda ga taj umjetnički dojam ne može izvući. A primijetio se u prvom poluvremenu i taj njegov problem s obranom, on ne stigne zatvorit prostor, radi se o toj antropometriji, fali mu malo u ramenima, fali mu u kilama, fali mu u snazi. To fali i Čupiću. Vidjelo se to isto i kod njega u jednom trenutku pa mu Vori prigovara da nije zatvorio prostor. Ali to što mi kod naših krila gubimo u antropometriji, oni to nadoknađuju brzinom, eksplozivnošću, realizacijom i umjetničkim dojmom.

Vidjet ćemo kako će to bit protiv Tunisa u subotu. Prvu stvar koju bih napravio na Golužinom mjestu je da bih sam pogledao snimku utakmice Makedonije i Tunisa koju su Makedonci dobili. Da vidi na koji način su se Makedonci suprotstavili tim Tunižanima. Zbog čega govorim da pogleda sam? Nije dobro za ekipu gledati protivnika na onoj utakmici koju je izgubio jer to onda psihološki opušta ekipu, gledaš momčad koja se nije pokazala u najboljem svijetlu i stičeš krivi dojam. I onda kad dođeš na utakmicu, istrči tamo neki Tunis koji bude duplo grublji i bolji. Ali ne bojim se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledajući rezultatski, stvari se za nas dobro odvijaju. Imamo dvije najjače utakmice na početku, Austriju smo već apsolvirali, imamo Tunis i onda nam dolazi ta kao jedna lakša utakmica protiv Irana, tako da bi se sve trebalo znat i prije susreta s BiH u petak. Ipak, je ovo turnirski način natjecanja, pa sebi možemo dozvolit i neke male kalkuklacije jer je bitno kakvi ćemo doći u taj drugi krug - koliko odmorni, koliko ozlijeđeni i izranjavani.

POLUFINALE - 30. siječnja (petak) Poljska - Katar Francuska - Španjolska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZA POREDAK OD 5. DO 8. MJESTA - 30. siječnja (petak) Hrvatska - Njemačka Danska - Slovenija

ZA 3. MJESTO - 1. veljače (nedjelja) FINALE - 1. veljače

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ODIGRANO:

ČETVRTFINALE - 28. siječnja (srijeda) HRVATSKA - Poljska 22:24 Katar - Njemačka 26:24 Slovenija - Francuska 23:32 Španjolska - Danska 25:24

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSMINA FINALA: 25. siječnja (nedjelja): HRVATSKA - Brazil 26:25 (13:15) Slovenija - Makedonija 30-28 (16-15) Austrija - Katar 27-29 (14-13) Španjolska - Tunis 28-20 (18-9)

26. siječnja (ponedjeljak): Egipat - Njemačka 16-23 (8-12) Švedska - Poljska 20-24 (11-10) Francuska - Argentina 33-20 (16-6) Island - Danska 25-30 (10-16)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice Hrvatske u skupini: 16. siječnja (petak): Hrvatska - Austrija 32:30 17. siječnja (subota): Hrvatska - Tunis 28:25 19. siječnja (ponedjeljak): Hrvatska - Iran 41:22 21. siječnja (srijeda): Hrvatska - Makedonija 29:26 23. siječnja (petak): Hrvatska - BiH 28:21

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo