Europska liga / Nexe je u četvrtfinalu Europske lige: Našičani slavili pred krcatom dvoranom u Bitoli

Image
Foto: Pixsell / RTL.hr

Utakmicu Pelistera i Nexea pratite u tekstualnom prijenosu na RTL.hr od 18.45.

5.4.2022.
20:28
Pixsell / RTL.hr
VOYO logo

Velika pobjeda Nexea u Bitoli. U punoj dvorani, pred nevjerojatno gromoglasnom publikom Našičani su došli do pobjede nad favoriziranim Pelisterom. Loše je Nexe krenuo u utakmicu. Postigli su tek tri gola u prvih petnaest minuta,a zatim Branko Tamše vuče sjajan potez. U igru uvodi Janka Kevića kojem je ovo bila prva utakmica u ovoj sezoni. Iskusni Kević stvara ogromne probleme obrani Pelistera i vrača Nexe u igru.

Na poluvrijeme odlazimo s rezultatom 11:11. Drugo poluvrijeme Nexe otvara sjajno i odlazi na prednost od tri gola razlike. Održavaju tu prednost Našičani cijelo vrijeme i dolaze do velike pobjede. Na kraju je rezultat bio 20:21, a Nexe je prošlo dalje s ukupno četiri gola prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u redovima Našičana bio je hrvatski reprezentativac Marin Jelinić s šest golova, a Halil Jaganjac i Mario Tomić postigli su četiri gola. Sjajni Mihailo Radovanović imao je nekoliko ključnih obrana u trenutcima kada se lomila utakmica, a ukupno je skupio 13 obrana i bio na 42 posto obranjenih udaraca.

Nexe u četvrtfinalu čeka Danski GOG. Prva utakmica igra se u Našicama, a druga u Danskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

PELISTER- NEXE 20:21

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60'- Gotova je utakmica u Makedoniji. Nexe je u četvrtfinalu Europske lige.

58' - Koštala je kriva izmjena igrače Pelistera i Nexe je sada sigurno u četvrtfinalu. Velika pobjeda sjajnih Našičana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56'- Pelister izjednačuje i radi veliku grešku. Nemanja obradović radi krivu izmjenu i sada Nexe ima igrača više u posljednje četiri minute.

55' - Nexe ima prednost 19:20. Pelister je stisnuo u posljednjih desetak minuta i natjerao našičane na opreznost u samom kraju utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Nexe ulazi u posljednjih deset minuta s tri gola prednosti. Ukupnu Nexe ima šest golova prednosti. Nexe je na pragu četvrtfinala.

46'- Pelister je imao dva igrača manje, no nisu to iskoristili Našičani kako treba. Taboada se raspucao i drži Pelister u igri. Rezultat je 16:18

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35'- Nexe nije primilo pogodak u drugom poluvremenu. radovanović je nanizao nekoliko sjajnih obrana i kroz tranziciju nexe dolazi do vodstva od tri razlike. Rezultat je 11:14 za Nexe

31' - Melić pogađa sa linije sedam metara i Nexe ima vodstvo 11:12

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Pelister-Nexe 11:11 na poluvremenu. Nexe se mučilo na početku utakmice, no ulaskom Kevića situacija se mjenja. Ovo je prva utakmica kevića u ovoj sezoni i odmah pokazuje koliko znači momčadi Branka Tamšea. Gledamo vrlo čvrstu i dramatičnu utakmicu.

25' - Ulaskom Janka Kevića u igru Nexe je proigralo. Do njegovog ulaska napad jeizgledao jako loše, a sada Nexe ima prvo izjednačenje. Rezultat je 9:9, a prvi time-out na utakmici pozvao je Željko Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' - Dva važna gola zabio je hrvatski reprezentativac Marin Jelinić i Nexe smanjuje na samo minus jedan. Našičani su napokon proigrali.

15'- Rezultat je tek 6:3. Jako malo golova gledamo, Našičani se muče iz napada u napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' - Luka Moslavac dobio je prvo isključenje na utakmici. Dorian Markušić smanjuje na 5:3

4' - Halil Jaganjac postiže prvi pogodak za Nexe na utakmici. rezultat je 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1'- Dranquet postiže prvi gol na utakmici, 1:0 vodi Pelister.

18:45- Počinje utakmica u Bitoli. Dvorana je krcata, a atmosfera nevjerojatna, biti će teško danas Našićanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eurofarm Pelister i Nexe iz Našica danas, u utorak, igraju uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige. Našičani su u prvom susretu u svojoj dvorani pobijedili 29:26 te na uzvrat nose tri pogotka zalihe no još je dalek put za viceprvake Hrvatske do plasmana među osam najboljih.

Image
Pila naopako /

Babić biranim riječima o Nexeu prije uzvrata Europske lige: 'U jednoj su stvari među najboljima u Europi'

Image
Pila naopako /

Babić biranim riječima o Nexeu prije uzvrata Europske lige: 'U jednoj su stvari među najboljima u Europi'

U prvom susretu smo vidjeli dosta nervoze i tehničkih pogrešaka, a u uzavreloj atmosferi Nexe se nešto bolje snašlo. Prvo ime susreta je bio Fahrudin Melić koji je zabio čak osam pogodaka, a zabilježili smo i dvije ukradene lopte u ključnim trenucima susreta. Halil Jaganjac i Marin Jelinić su kombinirano zabili još deset pogodaka te taj prvi susret presudili u korist našeg kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska kolonija u Bitoli misli ozbiljno

Pelister je pak u sličnoj situaciji kao i Nexe. Oni su prije desetak dana pobijedili favorizirani Vardar u svojoj dvorani, a po svemu sudeći poraz od Nexea ih nije omeo, jer su za vikend svladali i Ohrid na krilima nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Stipe Mandalinića.

Na klupi Pelistera sjedi Željko Babić, bivši izbornik Kauboja, a on je pred uzvratni dvoboj o Nexeu govorio biranim riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je Nexe u jednoj stvari među najboljim momčadima u Europi, ali sad nije vrijeme da to otkrivamo", izjavio je Babić za portal 24rakomet.mk.

Vraća se jaki adut Pelisteru

Usprkos hvalospjevima koji stižu iz Bitole na račun Nexea, Našičani moraju biti na oprezu, jer u odnosu na dvoboj od prije tjedan dana Pelister dobio jedno veliko pojačanje u vidu njihovog kapetana Josipa Perića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije još 100 posto spreman. On je kapetan, važan igrač, ali momčad je pokazala da može i bez njega. Želim da igra, ali momčad je jača od pojedinca", naglasio je nakon utakmice Željko Babić.

Nexe u Bitolu ide samouvjeren, ali i oprezan, jer tri pogotka prednosti su lijepa zaliha koja ipak ne garantira prolaz, a u Bitoli ih čekaju iskusni lisac Željko Babić, raspucani Stipe Mandalinić, svježe oporavljeni kapetan Josip Perić i vatrena atmosfera u punoj dvorani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu Pelistera i Nexea pratite u tekstualnom prijenosu na RTL.hr od 18.45.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo