NEVIĐENI DEBAKL FRANCUZA: / Sjajni Norvežani pregazili i izbacili Karabatića i društvo s Europskog prvenstva

Image
Foto: Profimedia

Strašnu utakmicu odigrao je za Norvežane Sagosen koji je utrpao deset golova, a sjajan je na golu Danske bio i Bergerund koji je ubilježio 12 obrana uz 32 posto uspješnosti.

12.1.2020.
19:56
Profimedia
VOYO logo

Europsko prvenstvo u rukometu donijelo je i svoje najveće iznenađenje. Jedni od najvećih favorita za naslov prvaka pakiraju kofere i odlaze kući.

Francuzi su izgubili od Norvežana 28:26 i tako se oprostili od velikog natjecanja, što je za njih debakl svjetskih razmjera. Iako su u prvom kolu porazom od Portugala to nagovjestili, rijetko tko se nadao da će do ovoga doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strašnu utakmicu odigrao je za Norvežane Sagosen koji je utrpao deset golova, a sjajan je na golu Danske bio i Bergerund koji je ubilježio 12 obrana uz 32 posto uspješnosti. Fabregas je kod Francuza bio najbolji s deset pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
GOLUŽA OBJASNIO ZAŠTO JE IVANO BALIĆ IZNENADA OTIŠAO IZ REPREZENTACIJE: /

'Ogriješio bih dušu kad bih to rekao'

Image
GOLUŽA OBJASNIO ZAŠTO JE IVANO BALIĆ IZNENADA OTIŠAO IZ REPREZENTACIJE: /

'Ogriješio bih dušu kad bih to rekao'

Odlično drugo poluvrijeme

Na samom ulasku u utakmicu Norvežani su se nametnuli kao bolja momčad na terenu. Na startu su ostvarili prednost od tri pogotka na krilima sjajnog Sandera Sagosena, no Francuzi su u prvom dijelu uspjeli nadoknaditi zaostatak i otići na "plus jedan", s kojim su otišli u svlačionicu.

U drugi dio bolje je ušla Francuska koja vodila i 18:15, ali Norveška se opet vratila, preuzela vodstvo i kontrolu nad rezultatom. Utakmica se prelomila u 51. minuti kada Norvežani stižu do vodstva 24:22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina, kraj drugog poluvremena je bio dosta napet i dramatičan, ali u najtežim trenucima za Norvešku preuzeo je odgovornost Sagosen koji je s dva pogotka odveo Norvežane na tri razlike minutu prije kraja i tu je bio kraj francuske priče na ovom Euru.

Norveška će s Portugalom ići u drugi krug i prije toga odlučiti o prvom mjestu u skupini, a s druge strane Francuska i BiH igraju za izbjegavanje posljednjeg mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenci iznenadili Dance

Veliko iznenađenje napravili su Slovenci koji su u Goeteborgu pobijedili domaćina i europskog prvaka Švedsku s 21:19. Dolenec sa 7 golova i Bombač s 5 bili su najučinkovitiji kod Slovenije, a Gotfridson (5) kod Šveđana. Unatoč pobjedi Slovenci još nisu prošli jer ih čeka dvoboj sa Švicarcima u zadnjem kolu.

U skupini A u Beču je Austrija slavila protiv Ukrajine s 34:20, no i oni će prolaz morati osigurati u zadnjem kolu protiv Makedonije. Bylik je s 10 golova predvodio Austrijance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo