NEĆE BITI LAKO: / Hrvatska doznala protivnike, težak je put do medalje

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija danas je saznala svoje protivnike u skupini B Europskog prventva 2016. godine koje se igra u Poljskoj od 15. do 31. siječnja.

19.6.2015.
16:34
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska će u Katowicama za prolaz u drugi krug natjecanja prvo odmjeriti snage sa Bjelorusijom, Norveškom i Islandom. Hrvatska skupina B u drugom dijelu natjecanja križa se sa teškom grupom A u kojoj su smješteni Francuska, Srbija, Poljska i Makedonija. I taj drugi krug će biti pravi pakao za rukometaše izbornika Željka Babića. Pod uvjetom da se plasiramo u drugi krug.

Iz svake od četiri početne skupine dalje će se plasirati po tri momčadi koje će nakon toga formirati dvije skupine po šest momčadi. Nakon toga se igraju polufinale, finale, i utakmica za treće mjesto. Hrvatska je uoči ovog ždrijeba bila nositelj, a tako je odlućio domaćin, smjestivši Hrvatsku u skupinu B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bilo što je nezahvalno prognozirati'

Nakon ždrijeba javio se i izbornik Babić, te prokomentirao:

"Skupina je zanimljiva, Island i Norveška sličnih su karaktera, Bjelorusija je možda i najslabija momčad na papiru. Međutim, opasna je i sigurno igra dobar rukomet, osobno je poznam, bio sam u Bjelorusiji kao trener i trenirao sam mnogo njih koji već igraju u reprezentaciji. Križanje imamo sa super-teškim protivnicima, s domaćinom Poljskom i Francuzima koji su, znamo, među najboljim reprezentacijama u svijetu već duže vrijeme. Imamo tu i Makedoniju i Srbiju koje su s našeg podneblja i te utakmice uvijek budu teške i zanimljive", kazao je Babić, koji je još jednom ponovio da težeg natjecanja od EP-a nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo što je nezahvalno prognozirati, Prvenstvo će biti jako zanimljivo i sama povijest nam govori da svatko svakoga može pobijediti na Europskom prvenstvu", zaključio je Babić.

Skupine Europskog prvenstva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina A (Krakow): Francuska, Poljska, Makedonija, Srbija Skupina B (Katowice): Hrvatska, Island, Bjelorusija, Norveška Skupina C (Wroclaw): Španjolska, Švedska, Njemačka, Slovenija Skupina D (Gdanjsk): Danska, Mađarska, Rusija, Crna Gora

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo