NAJISKUSNIJI KAUBOJ POKAZAO SE KAO I NAJISKRENIJI: / Olakšao je dušu i objasnio što je točno pošlo po zlu

Image
Foto: PIXSELL

Mnoge je ovaj poraz pogodio do te mjere da nisu mogli ni govoriti, ali ne i Zlatka Horvata

21.1.2019.
23:44
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u polufinale svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u drugom susretu skupine I u Kölnu nakon velike drame izgubila od Njemačke sa 21-22 (11-11).

Hrvatska uoči zadnjeg kola protiv Francuske ima tri boda manje od Francuza i Nijemaca i više ih ne može dostići. Sada nam predstoji borba za plasman među sedam najboljih kako bismo izborili kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon šokantnog poraza od Brazila, hrvatski rukometaši su pronašli snagu kako bi odigrali jednu mušku utakmicu protiv domaćina prvenstva i samo su nas nijanse dijelile od slavlja. Bila je to prava ratnička i čvrsta utakmica s malo golova. Velika drama i igra živaca u kojoj su domaćini slavili pred gotovo 20.000 gledatelja.

"Čestitam svojim suigračima i stručnom stožeru. Nakon jučerašnjeg dana koji je bio težak psihički i fizički uspjeli smo izvući tu energiju. Naravno da smo morali, s obzirom na to kakav je ulog bio. Nažalost, nismo uspjeli. Bili smo bilizu. Igrali smo dobru obranu. I Šego je bio danas fantastičan. Ostaje žal za nekim situacijama", rekao je nakon utakmice hrvatski reprezentativac Zlatko Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometaši nisu skrivali tugu nakon poraza

"Kad je ovakva utakmica puna emocija, teško je suspregnuti suze. Žao nam je. Ne znamo više što bismo rekli. Kad smo se jučer vraćali, Toledo nam je zabio sretan gol. Danas Wiede pogodi rašlje preko dvostrukog bloka kad su već bili u dubokom pasivu. Na kraju ne znam što se dogodilo, tako da ne mogu o tome pričati, ne znam je li bilo probijanje, ali bio je nekakav višak za Štrleka. Tu nam je možda bila šansa. Jednostavno mislim da nismo ovo zaslužili", rekao je Horvat.

Našu reprezentaciju najviše je koštao poraz protiv Brazila u prvoj utakmici drugog kruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna utakmica protiv Brazila u koju nismo dobro ušli napravila nam je pravu pomutnju. Odigrali smo pet utakmica fenomenalno. Na kraju tih loših pola sata odredili su nam cijeli turnir. Danas smo isto imali vodstvo i bio sam uvjeren da je to to, ali na kraju se ipak na njihovu stranu okrenula sreća. Ne idemo u polufinale čemu smo se nadali, ali imamo još jednu utakmicu u grupi i još jednu koja će nam odrediti idemo li na Olimpijske igre", rekao je Horvat.

A kakva je budućnost hrvatskog rukometa? Prema riječima Zlatka Horvata - blistava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mladi dečki su ušli u sastav. Mandić i Šipić su se dokazali. Slišković se vratio nakon bolesti. Cindrić je jedan od najboljih srednjih vanjskih na svijetu, tako da misllim da je budućnost blistava te da ćemo nastaviti s ovakvim i boljim rezultatima. Teško je dolaziti uvijek do polufinala, ali mislim da nam je ovo prvenstvo odredila ta jedna utakmica protiv Brazila", zaključio je Horvat.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo