Play ponuda

Najbolji hrvatski rukometaš objasnio svoje probleme s očima

shimmer fallback

Nakon što je, zbog problema s očima, propustio kvalifikacijski ogled za Europsko prvenstvo 2016.

31.10.2014.
17:35
Play ponuda

Samo dva dana nakon reprezentativnog okupljanja uoči kvalifikacijskih ogleda za odlazak na Europsko prvenstvo u Poljskoj protiv Nizozemske i Turske, Domagoj Duvnjak je zbog problema s očima morao napustiti reprezentaciju. Zaputio se na specijalistički pregled u Kiel, obavio se potrebno, i preko Sportskih novosti objasnio o čemu se točno radi.

"Nisam iznenađen, to me muči već neko vrijeme, ali nije ništa dramatično, što je potvrdio i specijalist za te stvari. Traje li dvije, pet, sedam ili ne znam koliko godina, ne znam, ali nekad mi se malo zamagli, malo mi zasuzi oko", objasnio je Duvnjak.

Duvnjaka muči keratokonus. Ukratko, to je problem s rožnicom, a sve to utječe na ne baš bistar vid. Nije za nikakvu paniku, ali, ne smije se olako shvatiti. Iz razloga, što ako se keratokonus ne liječi, mogu nastati ozbiljni problemi.

//www.youtube.com/embed/QCSUjjcFHfQ

"U svakom slučaju, i terapija i stalne kontrole i zato sam želio otići u Njemačku na detaljne preglede. Dr. Marcus Pölzl ovdje u Kielu mi je rekao da se ne brinem, da će se sve srediti. Moguće je čak i da zaigram Bundesligu za nekoliko dana".

Liječit će se kapima.

"I za to je potrebno sedam dana mirovanja. Kada će se dogoditi, ne znam, ovisi i o doktoru i o klubu, ali što prije, tim bolje, to je sasvim sigurno. Nakon toga ću dobiti leće i to je to. Jasno, uz stalnu kontrolu".

Nakon iznenadnog šoka u taboru Slavka Goluže zbog Duvnjakovog zdravstvenog stanja, stvar je sad puno optimističnija. Stoga je najbolji hrvatski igrač poslao poruku koja će se svidjeti Goluži, suigračima, i navijačima u Hrvatskoj.

"Bit ću moderan, ako može Igi (Vori) imati leće, mogu i ja, a za Katar planiram da one budu u našim crveno-bijelim bojama. Ma, iskreno, vidim da su se ljudi oko mene puno više prepali nego ja sam. I ovo je moja zahvala na brizi i poruka, sve će biti OK. Uostalom, imamo posla u Kataru".

Play ponuda
Play ponuda