[FOTO, VIDEO] NA POVRŠINU ISPLIVAO KLJUČNI DETALJ: / Ovo možda niste primjetili na TV-u; 'Upravo je to presudilo, on je taj 'izabrani'

Image
Foto: PIXSELL

'Hrvatska igra sistem 5-1 zone i u tom principu u kojem igramo izuzetno je bitno da bude netko s dugim rukama. Nekad smo imali Igora Vorija, sad je to Duvnjak'

9.1.2020.
23:02
PIXSELL
VOYO logo

Trenirao je dvije godine Luku Cindrića u Karlovcu. Prošlog je ljeta na juniorskom U-21 SP-u u Španjolskoj bio pomoćnik Davoru Dominikoviću na klupi reprezentacije Hrvatske, koju su do povijesnog srebra predvodili, između ostalih, i debitant u A reprezentaciji na Euru Josip Šarac, kao i ozlijeđeni MVP prvenstva Ivan Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE O EUROPSKOM RUKOMETNOM PRVENSTVU MOŽETE ČITATI – OVDJE

Dva različita lica Hrvatske

Dinko Đanković trener je u hrvatskom premijerligašu Poreču i dobar poznavatelj hrvatske seniorske rukometne reprezentacije. Nakon prve pobjede Hrvatske na Euru u 1. kolu skupine A protiv Crne Gore nazvali smo ga kako bi nam prokomentirao viđeno u Stadthalleu u Grazu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

09.01.2020., Stadthalle Graz, Graz - Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 1. kolo, Hrvatska - Crna Gora. Zlatko Horvat. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

5-1 obrana s Duvnjakom

"Vidjeli smo u ovoj utakmici dva različita poluvremena hrvatske reprezentacije, dva različita lica... Prvo je otišlo na crnogorsku stranu zbog agresivne obrane, ali nisu mogli Crnogorci izdržati 60 minuta u tako visokom obrambenom ritmu. To bi bilo i nerealno za očekivati. Vidjeli smo da su se u drugom dijelu, obrambeno i u agresivnošću, raspali. S druge strane, očito su naše postavke na ovom turniru programirane s malo sporijim napadom. Na početku smo imali problema, uz crnogorsku obranu koja je bila agresivna. Napad je u drugom poluvremenu bio poletniji s isključivo jednim potezom koji je presudio utakmicu, a to je kapetan Domagoj Duvnjak na prednjem u obrani 5-1", kazao nam je Dinko Đanković i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
[FOTO, VIDEO] HRVATSKA - CRNA GORA 27: /

21; Kauboji se probudili u drugom dijelu i pregazili Crnu Goru za pobjedu na startu natjecanja

Image
[FOTO, VIDEO] HRVATSKA - CRNA GORA 27: /

21; Kauboji se probudili u drugom dijelu i pregazili Crnu Goru za pobjedu na startu natjecanja

"Hrvatska igra sistem 5-1 zone i u tom principu u kojem igramo izuzetno je bitno da bude netko s dugim rukama. Nekad smo imali Igora Vorija, sad je to Duvnjak i stvarno s tim dugim rukama je nezgodan. Mandić je agresivan, ali kroz njega prolazi lopta kad se daje taj pas dalje. On ne spriječava protok lopte. A mi tu gustoću koju tražimi, ako lopta prođe nastane na drugoj strani negdje mogućnost za šut, a Duvnjak stvarno s tim rukama onemogućuje protok lopte i mislim da je to idealno rješenje. Trebalo bi se Duvnjaka ipak malo pričuvati za te obrambene varijante i za polukontru, jer je tu najjači", rekao nam je Dinko Đanković i nastavio:

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postavljanje napada ipak ostavimo Cindriću, Karačiću... Mi klasu imamo. Vidjeli smo kako su na crti naši pivoti bili fantastični. Vidjeli smo jednog pravog Zlatka Horvata. Puno je bilo upitnika da li će Zlatko Horvat biti pravi na prvenstvu i on je odgovorio na pravi način. Kad se igra za pravo, kad se igra za Hrvatsku, Zlaja je pravi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebaju nam raspoloženi golmani

Treba nam na prvenstvu, ako želimo u borbu za medalje, i raspoloženi golmani. U ovoj utakmici Marin Šego i nije nešto posebno briljirao sa šest obrana (pogotovo u prvom poluvremenu), iako je imao nekoliko odličnih intervencija u drugom... Nemanja Simić, s druge strane, branio je nešto bolje, ali imao je i više posla...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako nam je taj princip da malo sporije igramo, ako igramo tu igru 6 na 6, onda je golman izuzetno bitan. Ako nećemo trčati nego na ritam koji je ok, ali tu je golman izuzetno bitan. Svaku utakmicu golman mora biti konstantan. No, treba vidjeti hoće li se netko od drugih vratara priključiti kad Šego stane".

'Znamo da se koplja lome tamo gdje će biti Njemačka i Španjolska'

Slijedi Bjelorusija. I tu ćete utakmicu od 16.00 moći gledati na kanalima RTL-a koji uključuju televizijske programe RTL i RTL 2 te digitalnu platformu RTLplay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne trebamo razmišljati o ničem drugom nego o pobjedi, a mislim da ćemo slaviti i protiv Srbije koja će vjerojatno biti raspadnuta. Glupo je nekako govoriti treba ići iz utakmice u utakmicu. Znamo da se koplja lome tamo gdje će biti Njemačke i Španjolska, gdje će praktički ta jedna pobjeda biti dovoljna za ulazak u polufinale. Mislim da nam je pun do polufinala, recimo da ga ima. Samo trebamo gledati iz utakmice u utakmicu", objašnjava nam Dinko Đanković i zaključuje:

Image

09.01.2020., Stadthalle Graz, Graz - Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 1. kolo, Hrvatska - Crna Gora. Luka Cindric. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

"Od neke osrednje trojke to je na kraju došlo do četvorke. Znači, u 5-1 obrani mora biti Duvnjak. Visok igrač, pokretljiv i jak u polukontri. Prelomili smo na dobar način".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je u četvrtak navečer Euro pobjedom u Grazu protiv Crne Gore s 27:21 (12:13). Kod Hrvatske su najučinkovitiji bili Luka Cindrić sa šest golova, Marino Marić i Zlatko Horvat postigli su po 4, a Marin Šipić 3 gola, dok su Crnogorce predvodili Nemanja Grbović (6) i Vladan Lipovina (4). Za najboljeg igrača utakmice bio je proglašen Domagoj Duvnjak.

Ranije je u ovoj skupini Bjelorusija svladala Srbiju s 35:30 (16-15). Utakmicu ste UŽIVO mogli gledati putem TV ekrana na kanalima RTL-a koji uključuju televizijske programe RTL i RTL 2 te digitalnu platformu RTLplay, kao i pratiti na Net.hr, RTL.hr te Sportnet. Od 19.40 na RTL-u bila je i emisija ‘Vrijeme je za rukomet’, a nakon utakmice završna analiza sa stručnjacima koja je počela nakon RTL Direkta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo