Mirza Džomba: 'Odlučio sam otići kao gospodin!'

Dugogodišnje desno krilo hrvatske rukometne reprezentacije, Mirza Džomba, u 34. godini života odlučio je zaključiti jednu veliku karijeru i posvetiti se obiteljskom životu.

27.8.2011.
14:12
VOYO logo

Džomba je prošlu sezonu igrao u Kielceu, a nakon što mu je istekao ugovor s Poljacima odlučio je da se ne želi povlačiti po neambicioznim klubovima, te da je nakon 17 godina velike karijere vrijeme da se kaže zbogom rukometu.

"Odlazim, dosta je! Mogao sam još igrati, imao sam ponuda, ali ne želim se povlačiti po neambicioznim klubovima zbog novca. Igrao sam 17 godina Ligu prvaka i to je neka razina na koju sam navikao. Nije jednostavno to odlučiti, ali jednom moraš reći dosta, a najbolje je otići gospodski", rekao je Mirza za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 17 godina uistinu velike karijere igrao je za Zagreb, Veszprem, Ciudad Real i Kielce i osvojio gotovo sve što se u rukometu može osvojiti. Šest naslova državnog prvaka, šest kupova, a 2006. sa Ciudad Real bio je i prvak Europe.

Reprezentacija je posebna priča. Za Hrvatsku je odigrao 185 utakmica i zabio 719 golova. Bio je član momčadi koja se okitila naslovom svjetskog prvaka u Portugalu 2003. godine, kao i one koja je 2004. u Ateni nakon osam veličanstvenih pobjeda došla do Olimpijskog zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino zlato koje mu fali u riznici medalja je ono sa europskih prvenstava. Ipak, najveće priznanje ima upravo s tog natjecanja jer je u Sloveniji 2004. godini bio najbolji strijelac prvenstva sa 46 pogodaka.

Vezani članci:

arti-201108010627006 arti-201107260432006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo