EKSKLUZIVNO / Martinović za RTL: 'Jedan mali san što sam imao odigrati brata protiv Austrije neće se dogoditi'

RTL-ova reporterka Ines Goda Forjan na treningu hrvatske reprezentacije razgovarala je s desnim vanjskim Ivanom Martinovićem.

10.1.2024.
20:55
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija odradila je ovdje u Njemačkoj u Mannheimu prvi trening po svom dolasku, sve je spremno za početak Europskog prvenstva.

RTL-ova reporterka Ines Goda Forjan razgovarala je s desnim vanjskim Ivanom Martinovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ste doputovali u Njemačku? Je li sve prošlo u najboljem redu?

"Nije dugo putovanje bilo, dobro smo stigli, lijepo je biti napokon tu, prošao je najteži dio priprema, tako da ćemo tu odraditi još dva treninga pa smo spremni za Španjolsku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kakvom je stanju Hrvatska stigla ovdje u Mannheim?

"Svi koji su došli su zdravi, spremni i jako motivirani. Mislim da svi jedva čekamo da krene i da smo vrući na prvu utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica ponovno najvažnija, najteža. Sve nekako podsjeća na Svjetsko prvenstvo od prošle godine kada smo se poskliznuli na Egiptu. Sada je opet situacija zahtjevna, teška, ali vjerujemo da Hrvatska može dobiti Španjolsku.

"Mislim da je prva utakmica uvijek najteža. Sad još dodatno Španjolska, ali mislim da ne smijemo stvarati prevelik pritisak kao što je bilo protiv Egipta. Ovaj put treba biti veći fokus za nas, kako ćemo mi odigrati. Spremni smo, gledali smo video, trenirali smo sve što trebamo, znamo što nas čeka i znamo koliko naših navijača nas čeka, tako da, spremni smo i samo da krene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ivan Martinović iz godine u godine postaje sve važniji faktor ove reprezentacije. Vanjska linija je trenutno nezamisliva bez njegovog napadačkog arsenala koji se sastoji od prodora, udaraca i proigravanja na pivota. Obrana mu je slabija strana i vjerojatno će se mijenjati u tom segmentu igre. Član je njemačkog Melsungena ima iskustvo igranja u Bundesligi što je znakda zna igrati velike utakmice.

Doći ćemo i do navijača, no prije toga da vas pitam dok smo čekali vaš dolazak ovdje u Mannheim, vidjeli smo, stigli su i Španjolci i to baš u vaš hotel. Jeste li se već sreli na hodnicima? Jeste li izmijenili koju riječ? Kako su prošli ti susreti?

"Samo smo se kratko pozdravili, ali ništa više od toga nije bilo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se puno hrvatskih navijača ovdje u Mannheimu, svi znamo za što su sve spremni hrvatski navijači, 13.000 mjesta u SAP Areni.

"Nadamo se da ćemo uz naše navijača biti bolji tih 15, 20 posto i mislim da uz njih da možemo do velikog uspjeha. Nadam se da će 60 minuta biti puna arena i da će navijati za nas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko vas se ljudi u posljednjih nekoliko dana zatražilo ulaznicu za utakmice Hrvatske ovdje u Mannheimu?

"Mislim da se cijela obitelj pitala, ali teško je sad nabaviti ovako kasno karte, ali doći će mi i roditelji sestra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad ste već spomenuli obitelj, na žalost, nećemo imati taj bratski okršaj i bratski dvoboji. Vaš brat na kraju ipak nije dio ovog najužeg popisa austrijske reprezentacije za ovo Europsko prvenstvo.

"Nažalost, jedan mali san što sam imao odigrati brata protiv Austrije neće se dogoditi. Još je moguće, ali trenutno nije s reprezentacijom, ali ako ne bude igrao, mislim da će me on podržati isto na tribinama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelujte u kreativnom natječaju Uhvati loptu, osvoji Telemach prvenstvo te 29. siječnja budi ponosni vlasnik QLED televizora i 1 godine besplatne pretplate na EON TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo