Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo / Marin Šego zadovoljan nakon pobjede protiv Finske: 'Obrana bi dobro funkcionirala i protiv jače reprezentacije'

Image
Foto: Jozo Čabraja/kolektiff

Uzvratna utakmica se igra u 18 sati u subotu u Varaždinu, Hrvatska brani čak 13 pogodaka prednosti

14.4.2022.
11:14
Jozo Čabraja/kolektiff
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija je dominantnom predstavom u Finskoj odnijela uvjerljivu pobjedu 34:21 (16:9) te je po svemu sudeći već u prvom kvalifikacijskom dvoboju osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu 2023. godine.

Kauboji nisu u ovom susretu mogli računati na čak sedam standardnih reprezentativaca no i bez Davida Mandića, Ivana Čupića, Zvonimira Srne, Željka Muse, Ivana Martinovića, Marina Šipića i Luka Šebetića su bili prejaki za Finsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Utakmica nije bila zahtjevna za braniti'

U redovima naše reprezentacije najefikasniji je bio Filip Glavaš s osam pogodaka te Luka Cindrić koji ih je upisao još šest. Na vratima je briljirao povratnik u izabranu vrstu Marin Šego koji je zabilježio 12 obrana.

Image
Kvalifikacije za SP /

Nevjerojatne kvalifikacijske utakmice: Dominantni Srbi, poraz Crnogoraca u Grčkoj i lude utakmice u Češkoj i Izraelu

Image
Kvalifikacije za SP /

Nevjerojatne kvalifikacijske utakmice: Dominantni Srbi, poraz Crnogoraca u Grčkoj i lude utakmice u Češkoj i Izraelu

"Neupitno je bilo tko je bolja momčad od početka. Najbitnije je da se nitko nije ozlijedio i da smo odigrali jednu dobru utakmicu. Dečki su igrali odlučnu obranu tako da utakmica nije bila zahtjevna za braniti. Nije to neki top nivo tako da je bilo sve u svemu dobro", nakon utakmice u Vantii je rekao 34-godišnji Šego.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uvijek ima prostora za napredak'

Obrana Kauboja je jučer funkcionirala sjajno no skromni finski napad nije bio pravi test za elitnu momčad poput Hrvatske.

"Naravno da uvijek u obrani ima prostora za napredak. Uvijek kažemo da je u obrani najbitnija volja, ali su dečki danas stvarno igrali odlično, agresivno. Na golu mi je više dosadilo ići lijevo - desno, koliko su puta oni tu loptu prebacili s jedne na drugu stranu. Bili smo gusti i dobri tako da mislim da bi to dobro funkcioniralo i da smo igrali protiv neke bolje reprezentacije", zadovoljno je konstatirao Šego, a na kraju je najavio ozbiljan pristup i u uzvratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo hrvatska reprezentacija koja je uvijek bila u vrhu. Idemo punim gasom i u Varaždinu i veselimo se našim ljudima tamo", zaključio je iskusni čuvar hrvatske mreže.

Uzvratna utakmica se igra u 18 sati u subotu u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo