kaos / Luka Šebetić iz ukrajinskog kaosa: 'Ovdje je u pitanju živa glava i nitko uopće ne razmišlja o rukometu'

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Luka Šebetić od ove sezone je igrač Motora iz Zaporožja

25.2.2022.
17:04
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Luka Šebetić još jedan je u nizu sportaša koji su se našli usred ukrajinskog kaosa. Ove sezone prešao je u Motor iz Zaporožja. Ukrajinci su okupili respektabilnu ekipu i igraju dobar rukomet u Ligi prvaka. No jučerašnjim napadom rukomet je kao i svi ostali sportovi pao u drugi plan.

Image
Bivši kapetan /

Darijo Srna napustio Kijev: U tijeku je evakuacija Hrvata

Image
Bivši kapetan /

Darijo Srna napustio Kijev: U tijeku je evakuacija Hrvata

Luka zajedno sa svojom obitelji i suigračima mora spašavati živu glavu, a u razgovoru za Sportske novosti je to i opisao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Živa glava je u pitanju. Rekli su nam neki sastanak u klubu u petak, kao neki dogovor za dalje, ali nikome nije do sastanka tako da nitko nije ni pomislio otići. Ljudi spašavaju žive glave, obitelji, ovdje se puca i ne izgleda nimalo dobro. Glava je u torbi doslovno.

To kako je ušao u dramu je isto posebna priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Dakle, igrali smo u Kielcu Ligu prvaka, vraćali smo se doma i negdje iznad Zaporožja, prije nego ćemo se spustiti, jednostavno su se ugasila svjetla na aerodromu. Jedino što je bilo moguće u tom trenutku je okrenuti avion i krenuti u Kijev. Kada smo sletjeli tamo, za pet minuta je Putin objavio rat Ukrajini i u sljedećih deset minuta sve se zamračilo, aerodrom je evakuiran, a mi smo doslovno bili na ulici s torbama. Zračni promet ne postoji, klub je tražio bus ne bismo li se probili do Zaporožja, ali Kijev je blokiran, Zaporožje isto, i jako je veliki problem bio uopće stići izvan njegovih granica. Nakon puno vremena smo uspjeli, došli smo do Zaporožja u noći idući dan i i onda bez odmora odmah krenuli spašavati obitelji, spašavati stvari, jer su u međuvremenu najavili i raketiranje Zaporožja. Morali smo biti brzi.

- Ništa, sjeli smo u tri auta, sa mnom kompletna obitelj, ispred mene Malasinskas i Bokan, iza mene Molina i krenuli smo prema izlasku iz Ukrajine, ali to je jako teško, jer ratno je stanje, sve je zablokirano i sve izgleda poprilično dramatično. Kako ćemo uspjeti, hoćemo li uopće uspjeti, ne znam, vjerujem da hoćemo. Svi vjerujemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što s onim da ćete utakmice igrati u Prešovu?

- Ma ništa to, ovdje je u pitanju živa glava i nitko uopće ne razmišlja o rukometu. Domaći igrači uz to imaju i zabranu napuštanja Ukrajine, tako da ne vjerujem da ćemo uopće igrati bili što do daljnjeg. Nisam ovo ni u snu očekivao, premda se kuhalo, premda se tamo na istoku već duže događaju problemi. Izgleda sve jako loše i jako smo zabrinuti – zaključio je Luka dok je veza trajno pucala, što nije nimalo čudno, da bi na kraju skroz pukla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šebetić je na početku ove sezone iz francuskog Tremblaya u potrazi za prilikom izabrao dolazak u ambiciozni ukrajinski Motor koji je skupio respektabilnu momčad i pokazao jako puno, ali eto rat ga je zaustavio u dobrim namjerama i pitanje što će se u skoroj budućnosti sa svim tim odličnim igračima uopće događati. U Zaporožje je poveo i obitelj koja se vremenom pojačala i to priču čini još težom. Podsjetimo, Motor ima igrača iz Hrvatske, Španjolske, Litve, Bjelorusije, a ima i Rusa Vasiljeva. Stvarno tužna priča o sportu i sportašima. Živa glava je prioritet, apsolutno. Sudbina je htjela da baš Ukrajina bude vjerojatni naš protivnik u kvalifikacijama za SP, ali čini se da od te priče neće biti ništa, iako se ista treba dogoditi tek u travnju. Prije nam se čini da bi mogli doći Finci… Ali, koga uopće još u tom cijelom ludilu zanima takav rukomet.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo