izvrsno predavanje / Lino Červar održao predavanje u Srbiji: 'Nikad me neće ušutkati'

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Lino Ćervar održao je dvosatno predavanje o rukometu i svojoj karijeri

14.3.2022.
12:35
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Lino Červar, jedan od najboljih svjetskih trenera i istinska legenda hrvatskog rukometa održao je dvosatno predavanje na Fakultetu za sport Sveučilišta „Union – Nikola Tesla"

Tijekom karijere je često bio osporavan, ali je uvijek uspjevao pronaći način da postane pobjednik

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Uvijek sam vjerovao u svoj put. Ponekad se činilo teškim, ponekad čak i nemogućim. Često mi se događalo da drugi ne vjeruju u ono što radim. Međutim, najvažnije je bilo da sam znao da radim pravu stvar. Suština je da sam danas bolji trener nego što sam bio jučer, iako trenutno nemam klub. Radim puno, deset sati dnevno, stalno učim, želim vidjeti što je iza brda i to je jedini pravi i ispravan način" rekao je Ćervar


Trenersku karijeru započeo je u Novigradu, malom istarskom mjestu s 800 stanovnika s 23 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja sam trener 50 godina. Krenuo sam od najnižeg ranga i postupno napredovao. Doveo sam Umag u Prvu saveznu ligu bivše Jugoslavije. Kasnije sam bio izbornik Italije od 1994. do 2000. godine. Jedno vrijeme sam radio i u Austriji. U makedonskom Metalurgu proveo sam osam nezaboravnih godina. Suština je da sam uvijek ostavljao trag i nikada nisam zatvorio vrata za sobom. Drago mi je da sam iskoristio svoju priliku, jer svi moramo imati istu priliku, bez obzira dolazimo li iz Umaga, Beograda ili Zagreba.”

"Uvijek ću braniti svoj stav"

Lino Ćervar stvorio je kult rukometne reprezentacije i zauvijek će biti zapamčen kao jedan od najboljih i najuspješnijih hrvatskih trenera

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Ono što svakog trenera određuje rezultat je. Sve ostalo je osobni stav ili manipulacija. Jesu li igrači poput mene, ili vlasnika kluba, subjektivno je. Često čujem komentare igrača ili ljudi, dobar je ili loš trener. Pitam se tko su ti ljudi koji to komentiraju. Kakva znanja imaju o tome suditi. Na ovom području mi ​​smo skloni dizati mediokritete, a omalovažavati one koji stvarno znaju. To nikada neću dopustiti i uvijek ću braniti svoj stav. Nikad me neće ušutkati. Reći ću ti jednu stvar. Nisu me doveli za trenera Hrvstake zato što sam fin ili lijep, nego zato što su se svi drugi trudili i ništa nisu radili. I napravio sam nešto”, rekao je Červar.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo