LINO ČERVAR DAN NAKON TRILERA S NIJEMCIMA: / 'Nisam dugo zaspao, gledao sam utakmicu još jedanput i analizirao je'

Image
Foto: PIXSELL

'Nijemci su bili moćni i motivirani, probijali nam zonu, bilo je teško izdržati, ali...'

19.1.2020.
16:11
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju nakon dramatične pobjede nad Njemačkom (25:24) u subotu i plasmana u polufinale EURA, u ponedjeljak u Beču čeka ogled sa Češkom. I tu utakmicu moći ćete od 16. 00 gledati UŽIVO putem TV ekrana na kanalima RTL-a koji uključuju televizijske programe RTL i RTL 2 te digitalnu platformu RTLplay, a također ju tekstualno pratiti UŽIVO i na portalima Net.hr, RTL.hr te Sportnet. Na RTL-u uoči utakmice, moći ćete pratiti emisiju ‘Vrijeme je za rukomet’, a nakon utakmice i završnu analizu dvoboja od strane naših legendi Metličića i Vukovića.

Image
HRVATSKI JUNAK IZ SJENE: /

Jučer viđeno od Šege i Ašanina njegov je potpis; No, za njega nije bilo mjesta u autobusu za Austriju

Image
HRVATSKI JUNAK IZ SJENE: /

Jučer viđeno od Šege i Ašanina njegov je potpis; No, za njega nije bilo mjesta u autobusu za Austriju

'Nisam dugo zaspao, gledao sam utakmicu još jedanput i analizirao je'

Nakon kratkog slavlja i malo sna, već u rano jutro u nedjelju dočekale su ih nove obveze. Najprije one medijske jer, nakon drame s Njemačkom i ulaska u polufinale europskog prvenstva, naši su rukometaši zanimljivi ne samo hrvatskim nego i svjetskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam dugo zaspao, gledao sam utakmicu još jedanput i analizirao je. Vidjet ćemo kakvo je zdravstveno stanje svih igrača, imamo još dvije utakmice u Beču, i u jednoj smo prednosti jer smo osigurali nastup u polufinalu. Međutim, moramo se resetirati, opet ispočetka, jedan zadatak smo ispunili, a drugi nas čeka u Stockholmu“, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, dodavši važnost pobjede nad Njemačkom.

Image
Image

18.01.2020., Wiener Stadthalle, Bec, Austrija - Europsko rukometno prvenstvo, skupina I, 2. kolo, Hrvatska - Njemacka. Luka Stepancic, Hendrik Pekeler. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

'Nijemci su bili moćni i motivirani, probijali nam zonu'

"Nijemci su bili moćni i motivirani, probijali nam zonu, bilo je teško izdržati, ali prema kraju zona nam je opet postala granitna, došla je do izražaja gustoća u obrani, zabijali smo lake golove. Stepančić je zabijao, a Karačić pokazao zašto je u strašnoj formi. Naši golmani imali su ukupno pet obrana, njihov vratar Wolff čak 13, a opet su izgubili. Ovo je pobjeda za povijest i moje deseto polufinale s Hrvatskom. Vraćamo se tamo gdje nam je mjesto. Niti jedna reprezentacija nema ovakav kontinuitet od 2000. godine, ni Švedska, ni Danska, ni Francuska. A naša liga je slaba, nema para za trenere, doktore, kolektivni sportovi u Hrvatskoj odumiru i mala je selekcija", kazao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Češkom smo igrali ukupno šest puta

S Češkom smo igrali ukupno šest puta i dobili pet utakmica, a jedini poraz je sa SP-a na Islandu 1995. godine (25-27). Na posljednjem europskom prvenstvu u Hrvatskoj prije dvije godine u susretu za peto mjesto pobijedili smo s 28:27, a Česi su na tom natjecanju bili jedno od najugodnijih iznenađenja. Imali su i prvog strijelca Ondreja Zdrahalu. Iz tog hrvatskog sastava otprije dvije godine u Beču su sedmorica hrvatskih i osmorica čeških igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo