Play ponuda

Legendarni Francuzi su otkrili bolnu hrvatsku istinu

shimmer fallback

Izbornik francuske rukometne reprezentacije Claude Onesta osvojio je praktički sve što se može osvojiti i svoju je momčad doveo ponovno na prag novog svjetskog zlata.

1.2.2015.
10:33
Play ponuda

Francuze od nove zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu dijeli tek pobjeda protiv domaćina Katara, a u veliki finale ulaze kao veliki favoriti.

Osvrnuo se kratko Onesta i na veliki neuspjeh hrvatske rukometne reprezentacije na SP-u i četvrtfinalni poraz od Poljske (22:24).

"Poraz od Poljske je iznenađenje ako se gleda u povijest. No, trenutačno i nije ako se uzme u obzir da su Poljaci dugi niz godina zajedno, da imaju odlične pucače, da rastu iz godine u godinu dok su Hrvati bili neuvjerljivi", komentirao je Onesta za Jutarnji list.

Ponajbolji igrač francuske reprezentacije Nikola Karabatić dodao je da je Hrvatsku precijenio i da je shvatio da Hrvati "ne prate trend" u rukometnom razvoju koji je danas fajterski sport.

Potom se osvrnuo na ogled protiv Katara u finalu.

"Nismo se zasitili pobjeda i naslova, favoriti smo za zlato iako igramo s domaćinom koji ima dva odlična vratara (Šarić i Stojanović), imaju odlične vanjske igrače, a prije svega velikog trenera koji zna što radi.

Play ponuda
Play ponuda