KULTNI BERCY: / Tu su splitski 'žuti' postali prvaci, broncu je osvojila Boroš, a gledatelji su zviždali Goranovim asevima

Image
27.1.2017.
15:45
VOYO logo

No, vratimo se više od 25 godina unatrag. U poznatoj pariškoj dvorani svoj su treći europski naslov 1991. godine osvojili splitski košarkaši, tad pod nazivom Pop 84. Momčad je predvodio Toni Kukoč koji je izabran za MVP-ja Final Foura. "Žuti" su u polufinalu svladali Scavolini, a potom su pred 13,500 gledatelja bilo boli od Barcelone sa 70:65, uz 27 poena Zorana Savića.

Pavličević vodio momčad

Te godine u sastavu više nije bilo Dina Rađe i trenera Božidara Maljkovića, momčad je vodio Željko Pavličević koji je jutros našao među putnicima za Pariz, hrvatskim navijačima koji su krenuli podržati Kauboje u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamarin uspjeh karijere

Uspjeh karijere iz Bercyja pamti najbolja hrvatska stolnotenisačica Tamara Boroš koja je 2003. godine u Parizu osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu. Koliko je to grandiozan uspjeh, potvrdit će činjenica da je Boroš posljednja ne-Azijatkinja koja je osvojila medalju na SP-u. Bilo je to prije 14 godina. Pobjedom protiv američke Kineskinje Jun Gao Chang, Boroš je osigurala broncu, a kasnije je u polufinalu izgubila od svjetske prvakinje, Kineskinje Wang Nan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Goran osvojio Masters, publika mu zviždala

Goran Ivanišević je '90-ih godina prošlog stoljeća bio drugi tenisač svijeta, a 1993. godine je u pariškom Bercyju osvojio turnir iz Masters serije. Tog 1. studenog Goran je u finalu bio boljo od ukrajinskog tenisača Andreja Medvjedeva sa 6:4, 6:2, 7:6. Do finala je naš najbolji tenisač pobjeđivao Michaela Changa, Petea Samprasa i Stefana Edberga. Zanimljivo, publika je u finalu izviždala Gorana koji je u tom meču imao čak 32 asa. Svaki put kad Medvjedev nije uspio vratiti razoran Ivaniševiće servis, čuli su se zvižduci iz publike koja je željela što dulji meč. Goran im je to uskratio...

Image

Čilić konačno pobijedio Đokovića u Parizu

Svoj trenutak slave u Bercyju doživio je i Marin Čilić. Tadašnji prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković imao je omjer protiv Čilića 14-0. No, Marin je u četvrtfinalu pariškog Mastersa uspio prekinuti taj niz, početkom studenog prošle godine slavio je sa 6:4, 7:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČILIĆ U TRANSU NAKON SLAVLJA : /

'Uspio sam pronaći igru protiv Novaka, znao sam da ću ga pobijediti'

Image
ČILIĆ U TRANSU NAKON SLAVLJA : /

'Uspio sam pronaći igru protiv Novaka, znao sam da ću ga pobijediti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo