Europsko prvenstvo / Kladionice Šveđanima daju laganu prednost, provjerite koga naši čitatelji vide kao favorita u finalu

Image
Foto: profimedia.hr

Švedska slovi kao jedina reprezentacija koja je u povijesti osvojila tri uzastopna Europska zlata, a izuzev Španjolske, nitko drugi nije osvojio ni dva zlata u nizu.

30.1.2022.
14:34
profimedia.hr
VOYO logo

Europsko rukometno prvenstvo došlo je do same završnice i nakon 17 dana ubitačnog ritma i golemih problema sa zarazom koronavirusom doznat ćemo novog prvaka Starog kontinenta.

Španjolski rukometaši, aktualni dvostruki europski prvaci, pobijedili su u polufinalu svjetskog prvaka Dansku s 29-25 (13-14), dok je Švedska bila bolja od olimpijskih prvaka Francuza s 34-33 (17-14) te su te dvije reprezentacije u prilici okititi se najsjajnijim odličjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Veliko priznanje /

Balić i Karabatić dobili društvo: Izabran je najbolji igrač i idealna momčad Eura

Image
Veliko priznanje /

Balić i Karabatić dobili društvo: Izabran je najbolji igrač i idealna momčad Eura

Prije polufinala nisu bili favoriti no iznenadili su Dance i Francuze te su došli u priliku da obogate svoje trofejne vitrine.

Finale s velikim ulozima

Švedska i dalje drži rekord kao država s najviše zlatnih medalja na Europskim prvenstvima s četiri zlata. Međutim, Švedska je svoje titule osvojila 1994, 1996, 1998 i 2000. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davni su dani zlatne generacije švedske reprezentacije predvođene s Magnusom Wislanderom, koji je proglašen najboljim rukometašem 20. stoljeća. 

S druge strane, Španjolska je najdominantnija nacija na Europskim prvenstvima u posljednjem desetljeću. U posljednjih pet prvenstva, Španjolska je osvojila dva zlata, jedno srebro, jednu broncu, a završili su i na četvrtom mjestu 2012. godine kada ih je Hrvatska porazila u utakmici za treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedska slovi kao jedina reprezentacija koja je u povijesti osvojila tri uzastopna Europska zlata, a izuzev Španjolske, nitko drugi nije osvojio ni dva zlata u nizu. Španjolci imaju priliku pridružiti se Šveđanima na vrhu europskog rukometa, a Švedska ima priliku osvježiti svoj status najjače europske rukometne zemlje.

Švedska lagani favorit

Kladionice su prije ovog dvoboja dodijelile laganu prednost Šveđanima tako ćete na jednu uloženu funtu na njih ćete dobiti dvije, dok ćete za isti ulog na Španjolsku ćete zaraditi u slučaju pobjede 2.25 funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon polufinalnih ogleda smo otvorili anketu za naše čitatelje koji ne samo da su potvrdili predikcije kladioničara već su mnogo uvjereniji u pobjedu Skandinavaca.

Image
Foto: screenshot

Čak dvije trećine naših čitatelja vjeruju u pobjedu Švedske dok svega 33 posto predviđa pobjedu dvostrukih uzastopnih prvaka Europe Španjolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijenos posljednjeg dana rukometnog prvenstva pratite od 14 sati i 40 minuta i emisijom 'Vrijeme je za rukomet' na RTL-u. Utakmicu Francuske i Danske kreće s direktnim prijenosom u 15:25, a veliko finale u 17:45.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo