Odustali od žalbe / Karabatići priznali krivnju za namještanje utakmice: slavna braća prihvatila uvjetnu kaznu zatvora

Image
Foto: ABACAPRESS/ABACA/PIXSELL

Trofejna rukometna braća, u čijoj karijeri je afera 'Montpellier' jedna od rijetkih mrlja, odustala su od žalbe na sudsku odluku kojom im je izrečena uvjetna kazna zatvora zbog namještanja

15.9.2017.
17:58
ABACAPRESS/ABACA/PIXSELL
VOYO logo

Afera braće Karabatić s namještanjima utakmica, koja je otkrivena prije pet godina, dobila je epilog nakon što su francuski rukometaši odustali od žalbe, čime su praktički priznali krivicu i prihvatili uvjetnu zatvorsku kaznu, javlja francuski sportski list L'Equipe.

Povod aferi bila je utakmica francuskog rukometnog prvenstva otprije pet godina. Tada je Montpellier, klub braće Karabatić, već imao osiguran naslov prvaka. Njihov tadašnji protivnik bio je Cesson-Rennes. Kladionice su primile velike uplate na zaostatak Montpelliera na poluvremenu, što je pobudilo sumnju u to da je utakmica namještena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko mjeseci nakon utakmice policija je uhitila devet igrača Montpelliera, ubrzo iz pustivši iz zatvora. No, bio je to veliki skandal Nikole i Luke Karabatića, koji su bili prisiljeni napustiti klub. 

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nikola i Luka Karabatić, trofejna braća čija mrlja u karijeri je afera 'Montpellier'. Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači ove godine Karabatići su kažnjeni s više desetaka tisuća eura zbog namještanja i uvjetnom zatvorskom kaznom u trajanju od dva mjeseca. Braća su se žalila, ali su prije koji dan od iste odustala, indirektno priznavši krivnju, iako u izjavama, javno, tvrde drukčije.

"Prihvaćam odluku, ali se s njom ne slažem. Htio sam se sporiti pomoću argumenata. Ali to nije bilo moguće. Sudac drugostupanjskog suda je priznao da nema indicija u namještanje utakmice, ali je svejedno potvrdio odluku suda iz prvog stupnja", izjavio je Nikola Karabatić za L'Equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karabatić je postao sumnjiv nakon što je otkriveno da je njegova djevojka na iznenađujući ishod utakmice, koju je autsajder dobio 31:28, uplatila 1.500 eura.

"Idemo dalje", zaključuju Nikola i Luka Karabatić, koji ovakvim epilogom, odnosno pravomoćnošću presude, moraju platiti više desetaka tisuća eura kazne, a imaju i kaznu uvjetnog zatvora od dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo