KAPETANICA ČUDESNIH DJEVOJAKA OTKRIVA ŠTO SE MORA NAPRAVITI DA SE POBIJEDE MOĆNE NORVEŽANKE: / 'Prva stvar koju moramo napraviti je samo jedno...'

Image
Foto: Profimedia

'Obrana je bila naš adut ovo prvenstvo. Definitivno s dobrom obranom se može postići apsolutno sve'

11.12.2020.
16:00
Profimedia
VOYO logo

U subotu (18.15 sati) će se u Koldingu sudariti Hrvatska i Norveška, dvije reprezentacije s maksimalnim učinkom u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva za rukometašice, a uoči najtežeg ispita u Danskoj kapetanica hrvatske ekipe Katarina Ježić poručila je da se može do pobjede, ako postoji vjera da su čuda moguća.

Image
FANTASTIČNA HRVATICA KOJU NAZIVAJU TERMINATORICOM: /

'Odluka organizatora bila nam je šok. Ne znam zbog čega se sve to radi'

Image
FANTASTIČNA HRVATICA KOJU NAZIVAJU TERMINATORICOM: /

'Odluka organizatora bila nam je šok. Ne znam zbog čega se sve to radi'

'Očekujem da damo sve od sebe'

"Prvenstveno očekujem od nas da damo sve od sebe i da se bacimo na glavu kao što smo to radile do sada. Naravno da će biti teško, ali ako vjerujemo u sebe i vjerujemo da su čuda moguća, možemo uzeti dva boda. Ja vjerujem u nas", izjavila je Katarina Ježić uoči sraza s najuvjerljivijom reprezentacijom u dosadašnjem dijelu EP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Katarina Jezic of Croatia in action with Anca Polocoser and Lorena Ostase of Romania during the EHF EURO 2020 European Women's Handball Main Round - Group II match between Croatia and Rumania at Sydbank Arena in Kolding in Denmark, on December 10, 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix),Image: 575046934, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Naime, Norvežanke su u prvom krugu ostvarile tri glatke pobjede protiv Poljske, Njemačke i Rumunjske u kojima su ostvarile gol-razliku plus 40. Drugi krug su započele u istom ritmu i 'zaledile' aktualne svjetske prvakinje Nizozemke na minus sedam (32-25).

Norveška je u četri susreta postigla 137, a primila 90 pogodaka. Sa 66 posto realizacije najbolja su reprezentacija Europskog prvenstva. Najslabiju reaizaciju Norvežanke imaju s devet metara (13/33, 39%), a najbolju u kontri (31/43, 72%). U svojoj ekipi imaju Noru Mork koja je sa 30 pogodaka najbolji strijelac EP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norvežanke su imale samo 31 tehničku pogrešku u četiri nastupa i u tome su daleko najbolje. Hrvatska ih je do sada imala 46, a ključ još jedne senzacije u Koldingu mogla bi biti upravo u što manjem broju pogrešaka.

'Moramo trčati u oba smjera'

"Prva stvar da bi igrali s Norveškom, moramo trčati. Moramo trčati u oba smjera, specijalno u fazi obrambene tranzicije, zaustaviti njihove kontre i polukontre. Tu su najjače, tu postižu više od 60, 70 posto golova. Ukoliko uspijemo to spojiti i zaustaviti u nekoj mjeri, mislim da i ako igramo 'šest na šest', da tu može biti jedna jako lijepa utakmica", najavio je dvoboj izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je pobjedom nad Rumunjskom (25-20) došla nadomak polufinalu, čemu se nisu mogli nadati ni najveći optimisti. U sve dosadašnje pobjede naše su rukometašice utkale veliko zajedništvo, mirnoću u prijelomnim trenucima i odličnu, pokretljivu i čvrstu obranu.

"Obrana je bila naš adut ovo prvenstvo. Definitivno s dobrom obranom se može postići apsolutno sve i može se dati slobodu u napadu, tako da i ovu utakmicu moramo odigrati lavovski obranu i biti smirene u napadu", zaključila je Katarina Ježić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Kristina Prkacin of Croatia during the warm up before the EHF EURO 2020 European Women's Handball Main Round - Group II match between Croatia and Rumania at Sydbank Arena in Kolding in Denmark, on December 10, 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix),Image: 575031960, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Norveška je jedna od najtrofejnijih reprezentacija. Naime, radi se o dvostrukim olimpijskim pobjednicama, trostrukim svjetskim prvakinjama i sedmerostrukim europskim prvakinjama, a s najveći natjecanja su se se čak 27 puta vraćale s medaljom.

U međusobnim dvobojima na europskim prvenstvima je 1-1. Hrvatska je slavila sa 16-15 daleke 1994. kad su naše rukometašice osvajanjem petog mjesta ostvarile najbolji rezultat na EP-ima. Prije četiri godine u Helsingborgu hrvatske rukometašice su doživjele svoj najteži poraz na EP-u, kad su Norvežanke slavile sa 34-16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj u Koldingu započinje u 18.15 sati.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo