Od petka Final Four / Kapetan Zlajo ostaje u klubu, PPD Zagreb predstavio kvartet novih igrača

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

'Presretan sam što ću završiti karijeru u mom Zagrebu u kojemu sam proveo više od polovice svog života', kazao je Zlatko Horvat nakon potpisa na produljenje ugovora

9.4.2018.
16:50
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

U trofejnoj sobi sportske dvorane Kutija šibica održana je prigodna konferencija za medije na kojoj su predstavljena nova pojačanja rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb, a medijima je obznanjeno kako su Klub i kapetan prve ekipe Zlatko Horvat produžili ugovor.

"Presretan sam da ostajem u klubu u kojemu sam proveo cijelu karijeru. Sretan sam što ću završiti karijeru u mom Zagrebu u kojemu sam proveo više od polovice svog života. Nastavit ćemo raditi ono što najbolje znamo, a to je pobjeđivanje. Veselim se novim izazovima i nastavku rada u klubu", poručio je kapetan ekipe Zlatko Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sljedeće sezone boje hrvatskog rukometnog prvaka tako će braniti bosanskohercegovački kružni napadač Senjamin Burić, kao i povremeni reprezentativac Slovenije Gregor Potočnik koji igra na poziciji lijevog vanjskog. Spomenuti dvojac nazočio je konferenciji za medije, a premda nisu bili nazočni kao novi igrači hrvatskog prvaka predstavljeni su i David Mandić, odnosno Filip Vistorop.

Iskusni Burić rođen je 1990. godine, a u dosadašnjoj je karijeri nastupao za Maglaj, Izviđač, Borac, Gorenje Velenje i francuski Nantes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redove najboljeg hrvatskog kluba pojačat će i dvije godine mlađi Gregor Potočnik koji je karijeru započeo u redovima slovenskog prvaka Celja Pivovarne Laško, a u hrvatsku prijestolnicu stiže iz Gorenje Velenja.

"Ja sam reprezentativac Bosne i Hercegovine, a zadnje dvije godine i igrač HBC Nantesa. Karijeri sam započeo u rodnom Maglaju, potom sam nastupao za Izviđač koji je veliki rasadnik talenata na ovim prostorima, a prvi inozemni angažman mi je bio upravo u Gorenju iz Velenja odakle dolazi i moj novi suigrač Grega Potočnik. Što reći o Zagrebu? Riječ je bez sumnje o najvećem balkanskom rukometnom klubu i klubu koji uvijek ima velike ambicije i puca na ostvarenja najviših ciljeva. U tom smislu lako smo se našli, jer sam i sam takav da uvijek želim postići najbolji mogući rezultat. Primarni cilj je osvojiti duplu krunu u Hrvatskoj, a potom pokušati osvojiti i SEHA Gazprom ligu. U Ligi prvaka, svakako bih želio da napravimo iskorak, da prođemo skupinu i plasiramo se barem u osminu finala ovog prestižnog natjecanja", poručio je pri preuzimanju dresa s brojem 10 Senjamin Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Karijeru sam započeo u Celju gdje i živim, ali u Zagreb dolazim preko Velenja u kojemu nastupam već drugu sezonu. Jako sam sretan da sam stigao u Zagreb i mislim da ne treba posebno naglašavati što znači ime i institucija RK PPD Zagreba u rukometu u Europi. Spreman sam naravno dati svoj maksimum kako bi zajedno sa svojim novim suigračima ostvario veliki rezultat"; dodao je lijevi vanjski Gregor Potočnik koji će od sljedeće sezone nositi dres s brojem 21.

Uz spomenuti dvojac boje hrvatskog rukometnog prvaka od sljedeće će sezone braniti i ponajbolji mladi igrači bosanskohercegovačkog prvenstva. Dvadesetgodišnje lijevo krilo David Mandić dolazi iz redova Izviđača iz Ljubuškog, dok nam godinu mlađi srednji vanjski Filip Vistorop stiže iz Zrinjskog iz Mostara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je bespredmetno govoriti tko je i što je Zlatko Horvat i što on predstavlja rukometnom klubu Zagreb i hrvatskom rukometu u cjelini. Dijete ovog kluba, dugogodišnji kapetan, a od zadnje reprezentativne akcije i kapetan hrvatske reprezentacije. Što se tiče naših novih igrača vjerujemo da smo napravili pravi izbor i da će ti momci biti prava pojačanja za naš klub. Riječ je o mladim igračima, ali o igračima koji imaju internacionalno iskustvo i koji su već bili nositelji igre kako u svojim klubovima, tako i u svojim reprezentacijama. David Mandić je rukometnim poznavateljima sigurno poznato ime. To je mladić koji se već našao na širem spisku izbornika Lina Červara, a Filip Vistorop je ponajbolji igrač hrvatske reprezentacije u generaciji 1998.", kazao je na konferenciji za medije direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković.

"Kao što smo prije par mjeseci i najavili u procesu smo stvaranja jedne mlade, perspektivne i trenažne ekipe koja bi već iduće sezone mogla u Europi otići i korak dalje. Uz spomenutu četvoricu naših novih igrača nije tajna da smo u fazi pregovora i s hrvatskim reprezentativcem Halilom Jaganjcem. On je igrač Metalurga i u narednih dvadesetak dana trebali bi postići dogovor s njegovim klubom. Što se tiče njega samoga on je i više nego spreman pridružiti se PPD Zagrebu, a riječ je o najboljem igraču svoje generacije. Vjerujem da ćemo s ovim kadrom igrati brži i moderniji rukomet te da ćemo uz malo sreće biti i pozitivno iznenađenje Lige prvaka", dodao je glavni menadžer kluba Božidar Jović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu konferencije za medije najavljen je i završni turnir SEHA Gazprom lige na kojemu će od 13. do 15. travnja sudjelovati i hrvatski rukometni prvak. Podsjećamo, Final Four turnir SEHA Gazprom lige održat će se u makedonskoj prijestolnici Skoplju, a uz naše Lavove sudjelovati će i aktualni prvaci Europe i domaćini Vardar, prvak Bjelorusije Meshkov Brest, kao i slovenski prvak Celje Pivovarna Laško.

U petak, 13. travnja PPD Zagreb će u polufinalu odmjeriti snage s prvacima Slovenije, dok će nešto ranije istoga dana igrati i Meshkov Brest i Vardar. Utakmica za treće mjesto i finale na rasporedu su u nedjelju 15. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završni turnir SEHA Gazprom lige najavili su trener prve ekipe Zlatko Saračević i kapetan ZlatkoHorvat.

"Iza nas je reprezentativna pauza, ali već sutra nastavljamo u jakom ritmu jer nas čeka utakmica 03. kola Lige za prvaka protiv Spačve iz Vinkovaca. Poslije toga putujemo u Makedoniju gdje nas u petak čeka veliki derbi s Celjem u polufinalu. Dvoboji s Celjem su uvijek bili žestoki, pa tako očekujem da bude i ovaj put. Mi ćemo sve napraviti da budemo u finalu. Zagreb je samo jednom igrao veliko finale i to baš u Skoplju, tako da nam je imperativ pobjeda protiv Celja. Ne želim da moji igrači razmišljaju o onoj utakmici u Celju gdje smo relativno lako stigli do uvjerljive pobjede. Želim maksimalni angažman jer samo tako možemo stići do finala", poručio je na konferenciji za medije trener PPD Zagreba Zlatko Saračević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Celje je opasna ekipa. Oni su mladi i već par godina pod paskom istog trenera koji preferira da njegove momčadi igraju moderan i brz rukomet. Mi smo možda blagi favoriti zbog rezultata i međusobnih ogleda ove sezone, ali oni će vrebati na svoju priliku iz prikrajka i moramo biti jako oprezni. Ako ih podcijenimo nećemo se radovati na koncu i nećemo vidjeti finale", nadodao je kapetan prve ekipe Zlatko Horvat.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo