'Jedino Ivana Balića nećemo dirati!'

'Sljedeće sezone krešemo ugovore, a jedino nećemo dirati Ivana Balića. Njemu su primanja, i to dobrano, smanjena prošle sezone, pa nema potrebe ponovo ih reducirati.

23.3.2011.
21:29
VOYO logo

Rukometni klub CO iz Zagreba potpisao je novi sponzorski ugovor s glavnim sponzorom Croatia osiguranjem produživši tako suradnju za dodatne dvije godine.

No, osim službenog povoda za konferenciju za medije, čelni ljudi zagrebačkog kluba osvrnuli su se i na aktualno stanje u CO-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge je zanimalo kakvi su planovi za budućnost po pitanju igračkog kadra.

"Želja nam je održati se s domaćim igračima. Iduće sezone osim Lige prvaka igrat ćemo i regionalnu ligu i trebat će nam dva pojačanja kako bismo izdržali naporni ritam utakmica", otkrio je glavni menadžer Zagreb CO-a Zoran Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, odmah se kao pitanje nametnuo i dolazak Pere Metličića, koji spada u kategoriju domaćih igrača.

"Pero nas ne zanima. Svaka mu čast, no klupska politika ide u drugom pravcu. Na poziciji desnog vanjskog imamo mlade igrače Kopljara, Stepančića i Šebečića, pa nam Metličić nije potreban. Kad nije došao ove sezone, niti neće", jasan je bio Gobac koji je progovorio i o mogućim odlascima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tonči Valčić je najbliži izlaznim vratima. Njegov menadžer pregovara s nekoliko klubova, no iako bi nama bilo drago da ostane, nećemo ga sprečavati dobije li bolje uvjete. Što se CO-a tiče, od iduće sezone krešemo ugovore, a jedino nećemo dirati Ivana Balića. Njemu su primanja, i to dobrano, smanjena prošle sezone, pa nema potrebe ponovo ih reducirati. No, neki možda dobiju i povišicu", zagonetan je bio glavni menadžer hrvatskog prvaka.

Produženje suradnje s Croatia osiguranjem važno je za budućnost kluba, jer ta tvrtka, zajedno s Inom i Gradom Zagrebom pokriva 75 posto proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez najmanje četiri milijuna eura godišnje nemamo što tražiti u Europi. Puno će nam pomoći i regionalna liga, jer ćemo više od 30 puta u sezoni biti na televiziji", istaknuo je Gobac otkrivši kako pregovaraju s jednom agencijom oko TV prava, koja će ona vjerojatno prodati nacionalnoj TV kući.

Bliži se i prva utakmica osmine finala Lige prvaka. U nedjelju stiže njemački Löwen, a trener Ivica Obrvan muku muči s ozljedama igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ključna je prva utakmica. Dobijemo li Nijemce s dva ili tri razlike, proći ćemo", smatra Gobac, a na njegove riječi nadovezao se i direktor kluba Bartol Kaleb:

"Već godina smo konkurentni u Europi, kod kuće nemamo premca, no pravi iskorak i borba za europske naslove mogu se očekivati za sezonu ili dvije", zaključio je Kaleb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo