Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo / Izbornik Horvat nakon pobjede protiv Finske: 'Ne smije nas zavarati dobar dan Šege, imamo tu stvari za popraviti'

Image
Foto: Jozo Čabraja/kolektiff

Uzvratni ogled protiv Finske, Kauboji igraju u subotu u 18 sati

14.4.2022.
13:30
Jozo Čabraja/kolektiff
VOYO logo

Rukometna reprezentacija Hrvatske je uvjerljivom predstavom u Finskoj odnijela veliku pobjedu 34:21 (16:9) te je po svemu sudeći već u prvom kvalifikacijskom dvoboju osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu 2023. godine.

Nakon utakmice izbornik Hrvoje Horvat nije krio zadovoljstvo prikazanim no istaknuo je kako je svjestan da prostora za napredak još uvijek ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultat kaže da smo odigrali dobru utakmicu. Ono što nam je bilo najbitnije je da uđemo koncentrirano i da mi budemo pravi. Rezultat je pokazao da je obrana bila korektna i da je napad zabio dovoljan broj golova. Tranzicija nam je također radila. Nije Finska neko mjerilo, ali bitno je da je pristup bio pravi od prve do zadnje minute te da smo dali priliku svim igračima i da su je oni dobro iskoristili", rezimirao je kratko izbornik koji je potom upozorio na neke stvari koje treba još dotjerati.

Image
Kvalifikacije za SP /

Kakva utakmica Kauboja! Hrvatska deklasirala Finsku i praktički osigurala put na Svjetsko prvenstvo

Image
Kvalifikacije za SP /

Kakva utakmica Kauboja! Hrvatska deklasirala Finsku i praktički osigurala put na Svjetsko prvenstvo

'Na dobrom smo tragu'

"Njihov je golman obranio gotovo jednak broj udaraca tako da se možemo obrambeno poboljšati, jer je neke rupe Šego sakrio. Na tome još moramo poraditi. Sigurno je da je teško zadržati maksimalnu ozbiljnost kada se ovako rano odvojiš u utakmici. Kad vodiš po deset razlike, naravno, da ta agresivnost i pokretljivost u obrani malo pada. Na dobrom tragu jesmo, na momente je to izgledalo stvarno dobro. Ali napominjem ne smije nas zavarati dobar dan Šege, imamo tu stvari za popraviti", kazao je Hrvoje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak nije bio previše kritičan prema svojim igračima što je i razumljivo nakon uvjerljive pobjede.

"Manje-više su svi opravdali poziv tako da ne bi sad nikog posebno isticao. Naravno da ćemo dobro analizirati kako bi mogli napraviti sitne popravke da to sve skupa bude još bolje. Sve u svemu dobro su odgovorili na zadatke", konstatirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Jozo Čabraja/kolektiff

'Veseli nas puna dvorana'

Na samom kraju istaknuo je kako se veseli uzvratu u Varaždinu.

"Veseli nas puna dvorana, da su mjere popustile i da možemo očekivati punu dvoranu. Pozivam navijače da nas dođu bodriti doma u ovakvim uvjetima", zaključio je izbornik hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima naše reprezentacije najefikasniji je bio Filip Glavaš s osam pogodaka te Luka Cindrić koji ih je upisao još šest. Na vratima je briljirao povratnik u izabranu vrstu Marin Šego koji je zabilježio 12 obrana. Uzvratni ogled protiv Finske, Kauboji igraju u subotu u 18 sati.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo