Kvalifikacije za SP / Kakva utakmica Kauboja! Hrvatska deklasirala Finsku i praktički osigurala put na Svjetsko prvenstvo

Image

Tekstualni prijenos utakmice hrvatske rukometne reprezentacije pratite na RTL.hr.

13.4.2022.
19:20
VOYO logo

Hrvatski rukometaši pobijedili su u prvoj utakmici doigravanja za Svjetsko prvenstvo 2023 u gostima Finsku s 34-21 (16-9).

Hrvatska je napravila veliki korak ka plasmanu na SP-u, kojeg bi trebali samo potvrditi u uzvratu u subotu u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovu utakmicu nisu mogli konkurirati David Mandić, Ivan Čupić, Zvonimir Srna, Željko Musa, Ivan Martinović, Marin Šipić i Luka Šebetić, ali je i osakaćena Hrvatska bila prejaka za Fince.

Izabranici Hrvoja Horvata od samog su početka vodili i kontrolirali dvoboj. Na poluvremenu je bilo 16-9, a u drugom dijelu je narasla na konačnih 13 razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi strijelac Hrvatske bio je Filip Glavaš s osam golova, Luka Cindrić je postigao 6, Marin Jelinić pet golova, Tin Lučin dva, a Domagoj Duvnjak se jednom upisao u strijelce. Vratar Marin Šego imao je 12 obrana. 

Finsku je predvodio Robin Granlund s pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Finska - Hrvatska = 21-34 (9-16)

60' GOTOVA JE UTAKMICA! Hrvatska je bez ikakvih problema pobijedila Finsku s 34-21 i time praktički osigurala plasman na SP 2023...

50' Hrvatska je imala igrača više nakon finskog isključenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' Gotovo je sigurno riješeno pitanje pobjednika u Finskoj, a možda i generalno u ovim kvalifikacijama. Finci zaostaju više s deset golova razlike, tako da bi im bilo potrebno čudo u Hrvatskoj...

45' Horvat je počeo rotirati reprezentaciju. U strijelce su se upisali i Marko Mamić te Davor Ćavar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' Odlična akcija Finske. Sjurio se Montonen sa svoje polovice i iskoristio prazninu u središtu naše obrane.

39' Igra se stabilna utakmica u ovom trenutku. Hrvatska je vidno jača i dominantnija, ali Finci pokušavaju uhvatiti korak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' I Cindrić je odlično raspoložen danas. Zabija svoj šesti pogodak iz sedmerca.

37' Glavaš zabija svoj sedmi pogodak na utakmici. Gotovo da sam parira Fincima večeras...Hrvatska vodi sedam razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' Vratnica spašava Fince, ali samo na tren. Karačić je pucao s devet metara, ali Cindrić je uhvatio odbijanac. Finci su napravili prekršaj, ali naš napad je našao prostora za pogodak kroz, naravno, Glavaša.

31' Počelo je drugo poluvrijeme! Finci su prvi imali napad i to iskorištavaju, zabijaju prvi pogodak u poluvremenu i smanjuju na šest razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Završilo je prvo poluvrijeme u Finskoj! Hrvatska je s još jednim zabijenim i primljenim pogotkom otišla na odmor s velikim vodstvom od 9-16.

26' Jelinić i Lučin zabijaju po pogodak i dižu rezultat na 8-15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' Kvalitetno razdoblje Finske nije dugo trajalo. Tin Lučin, Luka Lovre Klarica i Vlado Matanović zabijaju po pogodak i dižu vodstvo na šest razlike. Izgledi za Fince izgledaju sve lošije.

17' Prvi vezani golovi Finske! S kvalitetnom i čvrstom obranom skandinavska je zemlja očvrsnula i zabila dva pogotka za 7-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' Hrvatska ponovno veže dva pogotka. Ovoga puta strijelci su bili nositelji reprezentacije, vanjski igrači Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić. Hrvatska vodi 5-10.

13' Syrjala prekida crni niz Finske od četiri minute bez pogotka. Doduše, Hrvatska još uvijek vodi s tri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' Još jedan gol Glavaša, koji igra nevjerojatnu utakmicu.

10' Napokon serija za Hrvatsku! Prvo je Glavaš zabio treći gol u samo deset minuta i povisio na 4-6 za Hrvatsku, a onda Jelinić zabija tri razlike. Za sada su sve pogotke reprezentacije zabili Glavaš, Jelinić i Cindrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' Glavaš i Granlund zabijaju svoje druge pogotke. Igra se u ritmu, za sad Hrvatska diže na dva razlike i Finska brzo vraća na minimalnu prednost.

6' Još jedna brza izmjena golova. Marin Jelinić vratio je na dva pogotka prednosti, ali Granlund zabija za Finsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' U strijelce se upisuje i Filip Glavaš, koji povisuje za dva gola razlike. Ubrzo stiže odgovor iz Finske, zabija Montonen za 1-2.

1' Odličan početak za Kauboje. Za prvo vodstvo odmah u prvoj minuti zabija Luka Cindrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Krenula je utakmica! Sretno Hrvatska.

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je u Finsku gdje traže plasman na nadolazeće Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Izabranici Hrvoja Horvata igraju prvu utakmicu u Finskoj, dok se u subotu igra uzvrat u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo