Kvalifikacije za SP / Nevjerojatne kvalifikacijske utakmice: Dominantni Srbi, poraz Crnogoraca u Grčkoj i lude utakmice u Češkoj i Izraelu

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Završene su prve kvaifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Grčka je iznenađujuće pobjedila Crnu Goru, dok su Makedonci ispustili veliku prednost protiv Češke.

14.4.2022.
10:07
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Završene su prve utakmice kvalifikacija za rukometno Svjetsko prvenstvo 2023. godine koje će se održati u Poljskoj i Švedskoj. Hrvatska je rutinski i bezbolno svladala finsku rezultatom 34:21. Najbolji u našim redovima bio je Filip Glavaš koji je zabio osam golova, dok je sjajni Marin Šego na golu skupio 12 obrana.

Image
Kvalifikacije za SP /

Kakva utakmica Kauboja! Hrvatska deklasirala Finsku i praktički osigurala put na Svjetsko prvenstvo

Image
Kvalifikacije za SP /

Kakva utakmica Kauboja! Hrvatska deklasirala Finsku i praktički osigurala put na Svjetsko prvenstvo

Iznenađujuć poraz Crnogoraca u Grčkoj

Ostale utakmice kvalifikacija donijele su nam pregršt iznenađenja i dobrih rezultata. Tako je Grčka šokirala Crnu Goru rezultatom 25:23. Crnogorci su u nekoliko navrata gubili šest razlike, tako da im je ovaj rezultat prava premija. Grci su vodstvo preuzeli početkom drugog poluvremena, kada grčki vratar Bukovinas brani nekoliko uzastopnih napada Crnogorcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Crnogoraca je najraspoloženiji bio Nebojša Simić s 14 obrana i Miloš Vujović s osam golova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island bez problema protiv Austrije

Island je rutinski slavio protiv oslabljene Austrije rezultatom 34:30. Islanđani su od samoga početka kontrolirali rezultat i vodili su od prve do zadnje minute. Najveća prednost koju su imali iznosila je sedam pogodaka razlike, no uspjeli su Austrijanci to smanjiti.

Najbolji u redovima Islanda bio je Bjarki Mar Elísson s 11 golova, dok je Rikhardsson zabio četiri. U redovima Austrije najbolji su bili Boris Živković i Nikola Bylik sa šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Luda utakmica u Češkoj

Makedonija i Češka odigrale su izjednačenu utakmicu pred punom dvoranom u Žilinu. Rezultat je na kraju bio 24:24, a Makedonci mogu žaliti što nisu uspjeli doći do pobjede. Naime izabranici Kirila Lazarova, a i sam Lazarov koji obnaša funkciju trener-igrač, imali su u jednom trenutku prednost od sedam golova razlike. Makedonci su od početka kontrolirali utakmicu i u posljednjih deset minuta ušli s pet golova prednosti.

Ipak u posljednje četiri minute češki rukometaši postižu pet golova za redom i dolaze do izjednačenja. Najbolji u redovima Makedonaca bio je Filip Taleski koji je postigao pet golova, dok je sjajni Lazarov zabio četiri. Kod češke su se istaknuli Jakub Hrstka i Matej Klima s pet golova, dok je sjajan bio Tomas Mrkva na golu s 18 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominacija Srba

Reprezentacije Srbije odigrala je ponajbolju utakmicu u posljednjih nekoliko godina. Izabranici Tonija Gerone pobijedili su Sloveniju rezultatom 34:31 i tako stekli veliku prednost pred uzvrat u Srbiji. Srbija je u nekoliko navrata imala prednost od sedam golova razlike, no uspjeli su Slovenci smanjiti rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan je bio Benficin dvojac Lazar Kukić i Petar Đorđić. Đorđić je postigao osam golova, dok je Kukić zabio šest. Dejan Milosavljev na golu obranio je tri sedmerca od ukupno šest obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Slovenije je najbolji bio Dejan Bombač koji je zabio osam golova.

Izrael zamalo iznenadio Mađare

Iako su na papiru bili uvjerljivi favoriti, Mađari su puno teže od očekivanog pobijedili Izrael. Rezultat je bio 33:32 za Mađare koji su gotovo cijelu utakmicu imali zaostatak za Izraelcima.  Izrael je u jednom trenutku imao i tri gola prednosti, no nije uspio izdržati nalet Mađara u posljednjih petnaest minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Najbolji kod Mađara je bio Pedro Rodriguez Alvarez koji je postigao sedam pogodaka, dok je kod Izraela Adir Cohen zabio devet golova, a Yosef Appo sedam. 

Njemačka je rutinski slavila protiv Farskih Otoka rezultatom 34:26, a najbolji u redovima Nijemaca bio je Lukas Zerbe sa sedam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvrati se igraju 16. i 17..4.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo