Svjetsko rukometno prvenstvo 2023. / Izbornik Hrvoje Horvat komentirao ždrijeb i otkrio što može zakomplicirati put do četvrtfinala

Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Iako su se naši našli u dijelu ždrijeba s moćnim Skandinavcima teško je reći išta drugo no da je su Kauboji ovog puta imali dosta sreće sa ždrijebom, a s tim se slaže i izbornik Horvat

4.7.2022.
16:04
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija prošla je u subotu ždrijeb za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj no malo toga je za Kauboje poznato nakon što su grupe izvučene.

Izabranici Hrvoja Horvata će s nestrpljenjem pratiti Afričko prvenstvo, jer će snage u prvom krugu odmjeriti s prvacima tog kontinenta što bi vrlo vjerojatno trebao biti Egipat te s brončanim s istog natjecanja, a jedini poznati protivnik u ovom trenutku je reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NE BI TREBALO BITI PROBLEMA /

Kauboji uskoro saznaju protivnike na Svjetskom: Prijeti nam novi ogled s Francuskom, ali i Srbijom

Image
NE BI TREBALO BITI PROBLEMA /

Kauboji uskoro saznaju protivnike na Svjetskom: Prijeti nam novi ogled s Francuskom, ali i Srbijom

Nešto više poznatih potencijalnih protivnika se zna kada pogledamo tko bi nam mogao stajati na putu prema četvrtfinalu. Grupa u kojoj su Kauboji se križa s onom u kojoj se nalaze Danska, Belgija i Bahrein. Iako su se naši našli u dijelu ždrijeba s moćnim Skandinavcima teško je reći išta drugo no da je su Kauboji ovog puta imali dosta sreće sa ždrijebom, a s tim se slaže i izbornik Horvat.

'Teoretski se može dogoditi da to budu Egipat i Tunis'

"Ždrijeb je zanimljiv. Željeli smo izbjeći europske reprezentacije iz trećeg i četvrtog pota, odnosno šešira, a podsjećam tamo su bile Mađarska, Srbija, Slovenija i Nizozemska i to nam je uspjelo. Prvak Afrike i trećeplasirani s tog kontinenta svakako zaslužuju maksimalnu pozornost. Teoretski se može dogoditi da to budu Egipat i Tunis, a to je onda sasvim druga priča i ždrijeb više ne izgleda tako jednostavan. Ali, vidjet ćemo što će se dogoditi. Ono što je dobro u svemu tome je da ih već sad možemo početi skautirati i analizirati, jer tim reprezentacijama, prvenstvo počinje za desetak dana", kazao je hrvatski izbornik te onda dodao kako ima samo jednu želju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio bih samo da budemo kompletni i da nam se ne ponovi situacija poput one na Europskom prvenstvu u Mađarskoj s koronom. Ne sumnjam da će Hrvatska biti prava. Dobar je ždrijeb i u nastavku. Ja sam optimist i vjerujem da ćemo biti pravi na tom prvenstvu", zaključio je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo