RTL Sport / Duvnjak i Cindrić i dalje pozitivni, izbornik Horvat za RTL: 'Preburno je, bit ćemo strpljivi s odlukama'

Hrvatski rukometni reprezentativci sutra polaze prema Szegedu, ali loše vijesti stižu iz Osijeka uoči početk Eura!

10.1.2022.
19:50
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija jutros je odradila zakazano PCR testiranje na kojem su kapetan Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić još uvijek pozitivni na koronavirus. Reprezentacija sutra putuje prema Szegedu, a spomenuti dvojac do daljnjega će ostati u Osijeku.

"Testirat ćemo ih iz dana u dan i kad postanu negativni oni će se moći priključiti ekipi", rekao je liječnik Tomislav Kukin te dodao: "A pozitivne vijesti kod ove dvojice pozitivnih na PCR testu je to što su oni klinički jako dobro. Mi ćemo svakako napraviti objektivne kliničke pretrage, ali kažem, dobra vijest je da su oni takvi pa ako bi stvar išla dobro može biti da ih vidimo i u ekipi."

Ima i jedna pozitivna vijest

Još je jedna pozitivna vijest, a to je da je ostatak momčadi i stručnog stožera negativan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek se na neki način brinemo oko svakog testiranja hoće li iskočiti netko pozitivan. Ovaj put nije tako da mislim da je ta situacija općenito glede tima i stručnog stožera stabilna", dodao je Kukin. 

Izbornik Hrvoje Horvat nakon druge generalne probe protiv Rusije nije htio govoriti o konkretnim imenima koga zvati u slučaju ponovnih pozitivnih nalaza.

"Jednostavno, preburno je, previše se toga dešava u kratkom vremenu tako da ćemo tu još bit strpljivi sa odlukama", komentirao je pak izbornik Horvat.

U utorak konačan popis

Strpljivi mogu biti još samo do sutra, kada će izbornik morati objaviti konačan popis putnika za europsku smotru. Uz nalaze, izbornik se mora brinuti i zbog igre. Jer druga utakmica protiv Rusije u kojoj je Hrvatska poražena, pokazala je i nešto više problema u odnosu na prvu.


"Nadam se da nam (obrana) neće biti problem", komentirao je Drago Vuković za RTL, koji će i ovog prvenstva biti stručni sukomentator RTL-a.

Odbrojavanje je počelo. Tri su dana ostala do dvoboja s Francuzima u prvoj utakmici Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li naši reprezentativci uspjeti eliminirati greške u obrani i održati konstantu napada, vidjet ćemo u četvrtak s početkom u 20 sati i 30 minuta u izravnom prijenosu na RTL-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo