Velika pobjeda /

Izbornik Horvat nakon pobjede nad Srbijom: 'Pokazali smo kako se nosi hrvatski dres!'

Hrvatska je u prijelomnoj utakmici skupine C na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj porazila Srbijom s rezultatom od 23-20.

15.1.2022.
22:20
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija svladala je Srbiju u izuzetno bitnoj utakmici skupine C koju je Hrvatska morala pobijediti. Izbornik Hrvoje Horvat nakon utakmice izjavio je za RTL da reprezentacija nema puno vremena za slaviti.

Kauboji su s rezultatom od 23-20 porazili Srbiju i osigurali veoma važnu pobjedu u raspletu situacije u skupine C. Srbija sada mora tražiti pobjedu protiv Francuske u ponedjeljak, dok Hrvatska igra protiv Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna prava muška utakmica. Ne treba puno o rukometu pričati, imate u studiju puno eksperta koji su rekli vjerojatno što je bilo dobro i što nije bilo dobro. Ja bih se taknuo ovog drugog aspekta, ovo veliko hrvatsko srce koje je igralo danas na ovako važan dan, dan državnosti," rekao je izbornik Horvat.

"Pokazali smo kako se nosi hrvatski dres, kako se bori, kako se daje sve od sebe. Hvala onima koji su vjerovali, na dečkima koji su uskočili u pet do 12 jer stvarno nije lagano doći kao naprimjer Musa i Ravnić u 2 u noći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Musa, Cindrić i Ravnić odigrali ključnu ulogu

Ogromnu ulogu u velikoj pobjedi Hrvatske činili su debitanti na Euru: Željko Musa, Valentino Ravnić i Luka Cindrić. Musa i Ravnić uskočili su u reprezentaciju nakon pozitivnih testova Mihića i Šušnje, a Luka Cindrić oporavio se od koronavirusa.

"Ispadamo, vraćamo se, dolaze nam novi igrači, krpamo se. Danas smo šetali po dvorani jer nije bilo smisla da ih se fizički opterećuje pa smo ušetavali taktiku s novim igračima."

Horvat je komentirao i taktičko nadmudrivanje sa srpskim izbornikom i fantastičnim španjolskim trenerom, Toni Gironom.

"Volim igrat protiv trenera Španjolaca. Oni to postavljaju prilično striktno i jasno i tu se da dobro pročitati. Onda kad im ubacite kamenčić u taj njihov stroj uđu u obrambene probleme kao što ste vidjeli," nastavlja Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo dominirali cijelu utakmicu i da smo zasluženo slavili, makar mi je žao zbog zadnjeg napada. Tu se moram još malo ljutit na neke."

Horvat kaže da igrači "imaju povjerenja u ovo što radimo."

Pobjeda protiv Srbije ogroman je korak u leđa svakom igraču Kauboja, izborniku Horvatu, ali i svakom Hrvatu koji je pratio današnju utakmicu sa Srbima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preuzeo sam reprezentaciju u pravom trenutku jer uvijek je trenutak pravi. Bilo je izazovno, sad je izazovno, ali to te veseli. Mislim da će nakon ovog sve drugo biti smiješno, kamilica i kikiriki nakon ovog prvenstva," našalio se izbornik.

"Tako se raste, vidjeli ste da ekipa izgleda dobro. Imaju vjere i povjerenja u ovo što radimo."

Kauboji su uživali u nevjerojatnoj podršci s tribina. Više tisuća hrvatskih navijača došli su u Szeget i podržali hrvatske rukometaše, a dobru atmosferu pohvalio je i izbornik Horvat.

"Apsolutno je gušt doći u ovakvu dvoranu i vidjeti sve ove kockice ovdje. Igramo tu na granici sa Srbijom, a vidjeli ste da smo već prvu pobjedu dobili na tribini. Naravno da nas veseli, naravno da nam je drago i znamo da će ih biti sve više i više."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fizioterapeut repke pozitivan, čekaju se novi rezultati

Loše vijesti za Hrvatsku je pozitivan test fizioterapeuta, koji je naravno najveći kontakt u reprezentaciji. Sutra će hrvatski igrači proći kroz novu rundu testiranja, a nadamo se da nakon četiri pozitivna slučaja u posljednja dva dana neće biti novih pozitivnih.

"Ono što sad strahujemo je to što nam je fizioterapeut pozitivan. On nam je, naravno, taj koji je izložen i koji radi s najviše igrača tako da ćemo vidjeti u sljedećim danima da li je to ostavilo traga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra slijedi dan odmora za Kauboje, a u ponedjeljak nas čeka susret s Ukrajinom koji će uz utakmicu Francuske i Srbije odlučiti tko prolazi dalje.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo