'Svi su nas je**** sa svih strana!'

Rukometaši Fuchse Berlina su izgubili dramatični polufinale od moćnog Kiela, a Ivan Ninčević je teško podnio poraz. 'Očito smo premali klub da bismo igrali finale.

27.5.2012.
14:41
VOYO logo

U njemačkom polufinalu Kiel je u napetoj završnici slavio protiv Füchse Berlina s 25:24.

Početak susreta sugerirao je da će to biti jedna rutinska utakmica za nove prvake Njemačke (Kiel) kada su poveli s 11:6 sredinom prvog poluvremena. Međutim, tada se debitanti Final Foura (Füchse) opuštaju, te počinju malo po malo sustizati Kiel. Do kraja poluvremena razlika je smanjena do tri, a u posljednjih pet minuta utakmice ušlo se s neriješenim rezultatom 23:23. Možda i presudan trenutak bio je kod rezultata 24:24, kada je Čeh Filip Jicha, kada je Kiel igrao s igračem manje, postigao pogodak iz očaja s otprilike 10 metara, a isti se pokazao i kao pobjednički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućem napadu je naš Ivan Ninčević imao priliku izjednačiti rezultat, ali mu je, kao što je to vrlo čest slučaj kada igraju Hrvatska i Francuska, Thierry Omeyer obranio udarac.

Ninčević, koji smatra da je u tom napadu na njemu napravljen prekršaj, je nakon poraza bio jako ljut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito smo premali klub da bismo igrali finale. Nije u pitanju samo ta sporna situacija, već nekoliko njih tijekom meča. Svi su nas je**** sa svih strana. Ne razumijem zašto je to tako moralo biti. Mi smo igrali rukomet, a oni su pobijedili", rekao je Ninčević, dok je njegov suigrač Denis Špoljarić nastavio mirnijim tonom.

"Držali smo ih u šahu zadnjih 20 minuta. Nismo imali sreće, sada je teško pričati. Super smo odigrali, hrabru utakmicu, borbenu,i dokazali svima da nam je mjesto na ovom Final Fouru. Bila je prava utakmica. Sada možemo pričati o sucima, ali to više ne vrijedi. Imali smo vrhunsku sezonu, nismo se ni nadali da ćemo proći grupu u Ligi prvaka. Malo je teško poslije ovakvog poraza, ali sutra je novi dan", rekao je Špoljarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska momčad osvojila je treće mjesto pobijedivši Füchse Berlin 26:21 (13:9). Iako je Kopenhagen utakmicu otvorio sa 4:0, Berlinčani su uzvratili serijom od pet pogodaka, no do kraja utakmice je to 5:4 vodstvo ostalo jedino zapisano za njemačku momčad na ovom nedjeljnom ogledu. Dva hrvatska igrača u poraženom sastavu, Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, nisu postizali pogotke, tek su po jednom imali neuspjeli pokušaj za to, dok je najbolji strijelac kod sastava iz Berlina bio Jevgenij Pevnov sa pet pogodaka. Kod Kopenhagena su najbolji strijelci bili Henrik Hansen, Ekberg, Larsen i Mikkel Hansen. Svi su postigli po četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo