Islanđani odigrali najgluplju akciju turnira i ispali s OI!

Reprezentacija Mađarske prvi je polufinalist olimpijskog rukometnog turnira.

8.8.2012.
15:18
VOYO logo

Utakmica je od samog krenula na stranu Mađara. U jednom su trenutku Nagy i društvo vodili i sa pet golova razlike, ali Island se uporno vraćao, pa su im Mađari opet bježali, i tako do same završnice.

Mađarska je šest minuta prije kraja imala 26:24, da bi Island ipak poveo 27:26 dvije minute prije kraja pogotkom Sigurdssona. Taj je rezultat stajao do same završnice, ali onda se dogodilo nešto teško objašnjivo. Island je pedesetak sekundi prije kraja imao vodstvo i loptu, a nakon otprilike pola minute napada, njihov je izbornik pozvao time-out i tako im osigurao cijeli novi napad za mirnu završnicu. Do kraja je ostala 21 sekunda. Njegovi igrači trebali su samo sačuvati loptu kroz malo aktivnija dodavanja i otići u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, oni su odlučili potvrditi pobjedu. 14 sekundi prije kraja su izborili sedmerac, ali ga je sjajni mađarski vratar, 35-godišnji Nandor Fazekas, obranio Snorriju Steinnu Gudjonssonu. Da tragedija po Islanđane bude veća, lopta se odbila Mađarima, a Mate Lekai je u protunapadu tri sekunde prije kraja s lijeve strane poentirao za 27:27 i produžetke!

I naravno, to je dalo krila Mađarima. U produžecima je i dalje briljirao Fazekas, koji je ukupno obranio 22 lopte, te su Mađari nakon dvije serije produžetaka, odnosno nakon dodatnih 20 minuta igre, slavili 34:33.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laszlo Nagy bio je s 9 golova najefikasniji u Mađarskoj, dok je kod Islanđana, srebrnih iz Pekinga prije četiri godine, Aron Palmarsson zabio 7 golova, ali iz 17 pokušaja.

Mađarska će u polufinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Danske i Švedske, koji se igra u 19 sati po našem vremenu. Od 15.30 sati igraju Francuska i Španjolska, a od 22.30 Hrvatska i Tunis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarska - Island 34:33 Francuska - Španjolska (15.30) Danska - Švedska (19.00) Hrvatska - Tunis (22.30)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo