IGOR VORI ZA NET.HR: / Proslavljeni rukometaš otkrio pravu istinu o debaklu krvnika Hrvatske s Olimpijskih igara

Image
Foto: PIXSELL/AFP

Proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac Igor Vori prokomentirao je za Net.hr debakl Poljske na SP-u, četvrtoplasirane momčadi s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

20.1.2017.
7:40
PIXSELL/AFP
VOYO logo

Poljska je na OI bila krvnik Hrvatske. U četvrtfinalu turnira izbacili su kauboje s natjecanja rezultatom 30-27. Pet mjeseci poslije, nakon pet odigranih kola u skupini A oprostili su se od turnira. Jučer su Poljaci izgubili od Francuske 26-25 koja je igrala bez Nikole Karabatića.

Vori ne misli da su Poljaci razočaranje turnira

Neki će reći da su Poljaci najveće razočaranje SP-a. No, Igor Vori ne misli tako. Legendarni hrvatski pivot otkrio nam je razlog poljskog debakla u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Poljska je promijenila, sedam ili osam igrača, od toga svih sedam iz početne sedmorke. Mene iskreno nije razočarala. Oni su napravili totalnu smjenu generacije. Bielecki, Lijewski, Szmal i drugi su se povukli, oni više ne igraju za reprezentaciju. I to je zaista veliki gubitak. Ne može se preko noći reći 'sad ćemo mi biti ono što smo nekad bili'. Iskreno, pola tih poljskih igrača niti ne poznajem", kazao nam je Vori i dodao kako će im trebati dosta vremena da se vrate na staze stare slave kojima je koračala ona stara generacija s kojom su bili u samom vrhu europskog i svjetskog rukometa.

Oduševila ga Norveška

Vori je trenutačno na pripremama u Poreču sa svojim PPD Zagrebom, pa i nije baš u prilici pratiti događanja na SP-u. No, jedna reprezentacija ga je oduševila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo sam gledao Norvešku. Igraju jako brzo, igraju lijep rukomet. Mladi su. Imaju jednog izvanserijskog igrača, a to je Sander Sagosen. Ima 21 godinu, a igra tako pametno, lucidno, iskusno, stvarno me oduševio. Imaju golmana od 19 ili 20 godina, krila su im jako mlada. S nekoliko iskusnijih igrača napravili su jednu dobru kemiju. No, turnir počinje od osmine finala i tu će se vidjeti u kakvom su stanju reprezentacije", završio je Vori.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo