I DOK U KOLDINGU TRAJE RUKOMETNA BAJKA, U HRVATSKOJ SE DOGAĐA NEŠTO SRAMOTNO: / Ovo je surova stvarnost ženskog rukometa kod nas

Image
Foto: Facebook: ŽRK Bjelovar

ŽRK Bjelovar zbog neisplaćenih plaća prestao s treninzima

11.12.2020.
17:00
Facebook: ŽRK Bjelovar
VOYO logo

I dok hrvatska ženska rukometna reprezentacija briljira na Euru u Danskoj, neke se stvari sa ženskim rukometom u Hrvatskoj ne mijenjaju. Naime, i dalje ženski rukomet kod nas vegetira, a bojimo se da će takav status, situacija i odnos u i prema ženskom rukometu ostati i nakon završetka ove hrvatske ženske rukometne bajke u Koldingu.

'Nije nam cilj eventualnim neigranjem dovoditi klub u još veće probleme'

Image
DA LI U HRS-U ČUVAJU NOVAC ZA REKLAME SAMO ZA MUŠKE? /

'To nije istina. Jednako tretiramo muški i ženski rukomet. No, jedno još nisam uspio'

Image
DA LI U HRS-U ČUVAJU NOVAC ZA REKLAME SAMO ZA MUŠKE? /

'To nije istina. Jednako tretiramo muški i ženski rukomet. No, jedno još nisam uspio'

Ženski rukometni klub Bjelovar, inače trećeplasirana ekipa prve lige u Hrvatskoj, nalazi se povećim financijskim problemima. Prema riječima kapetanice Mirne Gašparović, djevojke su od utorka odlučile prestati trenirati zbog neisplaćenih plaća. Uistinu je tužno i sramotno da se uopće u 21. stoljeću ovakve stvari događaju. No, očito je to surova stvarnost ženskog rukometa kod nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razumijemo da su teška vremena i da se zbog korone svi nalaze u problemima. S druge strane, mi sve svoje obveze uredno ispunjavamo i bilježimo odlične rezultate, a posljednju plaću dobile smo za rujan. Nije nam cilj eventualnim neigranjem dovoditi klub u još veće probleme, stoga idemo dan po dan u nadi da ćemo zajedno pronaći najbolje rješenje", kazala je kapetanica Bjelovara Mirna Gašparović za mojportal.hr.

O situaciji u klubu se očitovao i predsjednik Dario Pleško koji nije mogao stati pred igračice jer se nalazi u samoizolaciji zbog pozitivnog testa na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Istina je da plaće kasne, ali iz objektivnih razloga'

"Istina je da plaće kasne, ali iz objektivnih razloga. U ovoj godini od sponzora smo dobili četvrtinu prošlogodišnjeg iznosa. Uz to, nemamo prihode od prodaje ulaznica jer publika ne smije u dvoranu, a mlađi uzrasti ne treniraju pa nemamo ni prihod od članarina. Preuzimam na sebe odgovornost, trenutačno smo u pregovorima sa sponzorima i vjerujem da će se situacija vrlo brzo riješiti", rekao je Pleško.

Mojportal.hr još navodi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako neslužbeno doznajemo, problema s isplatama plaća bilo je i prije, ali se to uvijek nekako uspjelo riješiti. Ženski rukometni klub Bjelovar, osim što je najuspješniji je sportski kolektiv naše županije dugi niz godina, već treću godinu za redom sudjeluje u europskim natjecanjima i promovira naš kraj, stoga se nadamo da će se i ova situacija što prije riješiti. Podršku curama dao je i njihov trener Hrvoje Cikoja, koji ističe da igračice ŽRK Bjelovara u odnosu na druge klubove primaju znatno manje iznose, te da su svoje plaće itekako zaslužile", stoji u tekstu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo