Odgovorio na prozivke / Hrvoje Horvat odgovorio na prozivke nakon poraza od Danske: 'Izbornik na svojim leđima nosi puno toga, pa tako i kritike'

S porazom, Hrvatska je izgubila bilo kakve šanse za prolazak u polufinale Europskog prvenstva

23.1.2022.
19:20
VOYO logo

Hrvoje Horvat stao je pred kamere s našom reporterkom Majom Oštro Flis nakon jučerašnjeg poraza Hrvatske protiv Danske. S porazom, Hrvatska je izgubila bilo kakve šanse za prolazak u polufinale Europskog prvenstva.

"Sigurno da je uvijek teško kad izgubiš i s tim porazom si još ispao iz borbe za medalju, izgubio si neku šansu za polufinale. Odigrali jesmo dobru, korektnu utakmicu. Mogli smo možda odreagirati malo pametnije u nekim trenucima kad smo lovili priključak, mogli smo i malo bolje braniti drugo poluvrijeme braniti tog sedmog igrača, ali eto, ta jedna takva kompletna Danska je bila jedan veliki zalogaj, jedan veliki izazov, nosili smo se koliko smo mogli. Mislim da smo ispalili svo oružje koje smo imali," rekao je Hrvoje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O kritikama zbog utakmice s Crnom Gorom

Izbornik je komentirao i oštru izjavu Petra Metličića koji je kritizirao izbornika i njegove izjave nakon poraza od Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RTL DOSJE /

VIDEO - Iako je utakmica protiv Danske bila najbolja izvedba Hrvatske na Euru, nakon nje povela se rasprava - jesmo li mogli više i tko je kriv?

Image
RTL DOSJE /

VIDEO - Iako je utakmica protiv Danske bila najbolja izvedba Hrvatske na Euru, nakon nje povela se rasprava - jesmo li mogli više i tko je kriv?

"Izbornik na leđima nosi puno toga, pa i kritike. Nije da imam problem s kritikama, ovo je više bila reakcija koja je išla u smjeru zaštite ovih dečki ovdje, koji u nenormalnim uvjetima daju puno. Možda je izjava naišla na krivo tlo, otišla u neku krivu ulicu. Nije mi to sigurno bila namjera. Stvarno nisam ni vidio ni poslušao izjavu Metličića, otišlo je u osobne vode, nisam mislio na Peru kad sam to govorio," kaže Horvat.

Podsjetimo, Metličić je izjavio: "Kad ti imaš zapovjednu odgovornost što je govorio naš kolega Čavar onda odgovaraj za nešto i s tim se trebaš nositi. Ako ne , onda se makneš. A nitko od nas ovdje ne želi loše, mi samo govorimo ono što vidimo. A to što se dešava unutar ekipe imaju sve ekipe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Šegi i Karačiću

Horvat je odgovorio i na pitanje o pomlađivanju reprezentacije, točnije što se dogodilo s nekim iskusnijim igračima poput Marina Šege i Igora Karačića kojih nije bilo na prvenstvu - je li ih uopće zvao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da još teče prvenstvo, još su dečki ovdje, još traju utakmice. Ja bih o konkretnim imenima i ovim slučajevima koji su kroz medije provukli, nakon prvenstva pričao. Neki su otpali zbog ozljeda, neki zbog korone. Žao da mi je s Marinom ispala ovakva situacija, ja ću Marina nazvati i mi ćemo to zagladiti. ja vjerujem da će on dići slušalicu i da će to isto otići u jednom pozitivnom pravcu", rekao je Horvat te istaknuo da nije bilo nikakve zle krvi. 

O Lučinu, Marašu i drugim mladim nadama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je ovo prvenstvo iznjedrilo brojne kvalitetne igrače poput Lučina, Jelinića i Maraša, izbornik je komentirao jesu li to imena koja će i u doglednim natjecanjima nositi dres reprezentacije.

"Apsolutno su se neki igrači nametnuli na ovom prvenstvu, pokazali su ogroman potencijal. Da bi netko postao klasa, to se treba ponavljati. Tako da se ne treba... Čak ni tim dečkima onda ne radimo dobro ako ih guramo u nekakve zvijezde, u neka nebesa. Ispred njih je još puno rada, puno odricanja. Vidjeli su što znači nositi hrvatski dres. Vidjeli su koja je to težina reprezentativnog dresa u odnosu na klupski dres. Rekao im je Čupić: 'Igra u reprezentaciji nosi puno lijepih stvari 
, ali nosi puno patnje'. I s tim se treba znati nositi i mislim da je im je to jedna fantastična škola", rekao je Horvat te dodao: "Mislim da smo dobili neke stvari za budućnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island najveće iznenađenje

Osvrnuo se i na sutrašnju utakmicu koju Hrvatska igra protiv Islanda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Island je razbio Francusku jučer. Jedna ekipa koja mi je možda najveće iznenađenje na prvenstvu. Sad su isto ušli u probleme s koronom, vidjet ćemo kako će se oni pokrpati do sutra. Sigurno će to biti jedan agresivan protivnik", zaključio je izbornik.

Mladima je najteže

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na puno mladih igrača koji su došli tijekom Eura 2022. u reprezentaciju preko noći, Horvat je objasnio koliko je to za njih teško. 

"Vremena su izazovna i nije im lako. Sigurno da je igračima u ovakvim okolnostima najteže. Znači, dođe jedan mladi igrač koji nema nastupa u reprezentaciji i onda uleti preko noći bez ijednog treninga. Nema tu puno filozofije, nema tu vremena ni za tugovanje ni za slavlje. Odmah uletavaju u vatru, hrabri su i evo, mislim da je pokazatelj našeg dobrog rada u stručnom stožeru što dečki ovdje dolaze, što se brzo uklapaju i što pružaju odlične partije s obzirom na okolnosti", smatra Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uživam u svakom danu'

Naposljetku je odgovorio i na pitanje - je li ovaj posao teži nego što je mislio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To zapravo je ljepota ovog posla, to veseli i motivira. Ja uživam u svakom danu što sam ovdje, uživam voditi reprezentaciju i ove dečke. Tako da je meni to apsolutno zadovoljstvo", rekao je Horvat.

A što je još otkrio RTL-ovoj Maji Oštro Flis, pogledajte u videu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo