VELIKE AMBICIJE / Hrvatski rukometaši stigli su u Graz! 'Bilo bi idealno ući u finale i osvojiti zlato, to želimo!'

Do utakmice kojom će Kauboji, nadamo se, početi povijesni put, ostalo je nešto više od 24 sata

8.1.2020.
17:52
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je u Graz. Euro za Kauboje počinje sutrašnjom utakmicom protiv Crne Gore koju ćete pratiti uživo na RTL-u, a nakon problematičnih priprema i niza ozljeda rukometaši poručuju - Nismo trenirali da ne idemo po medalju!

Siti od priprema, hrvatski reprezentativci, kao da su što prije htjeli pobjeći od svega onoga što su tri tjedna spremali u Hrvatskoj. Ranom zorom krenuli su za Graz. Bilo je tu svega, i ozljeda i dobrih trenutaka, ali sada je želja i to ambiciozna, sve pokazati na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To bi bio idealan put da uđemo u finale i osvojimo europsko prvenstvo što mi zapravo i želimo, došli smo tu, treniramo i to nam je cilj, nema sad tu nekih prikrivenih karata", kazao je Marino Marić.

I točno tako i izbornik LinoČervar planira krenuti u turnir. Sve će karte biti jasne na stolu već u prvoj utakmici. Bez kalkulacija Hrvatska će protiv Crne Gore poslati jasnu poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo da početak, ono, pokazuje što smo i kako smo. Znamo da ćemo biti veliki izazov za protivnika, znam da se oni spremaju za nas, nemaju šta izgubiti, mi smo favorit na papiru, ali znate da to ništa ne znači. Moramo to pokazat na djelu", izjavio je Červar.

I zato ovakva slike ostaju tek rezervirana za danas. Hrvatsku je u Graz stigla u isto vrijeme kada i Srbija i Crna Gora. Srdačno su se pozdravili kolege iz klubova, ali od sutra prijateljstva više nema, kreće borba za vrh Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve se upućuju prema sutra, prema Crnoj Gori. Mi večeras imamo taktički trening koji ćemo u tom smislu promovirati sutra na utakmici. Nezgodan protivnik, mislim sve je do nas. Mi trebamo izaći krvavih koljena, mislim da pobjeda neće izostajati", napominje David Mandić.

Protiv Crne Gore pobjeda je rijetko izostala, točnije samo jednom i to prije godinu i pol u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. U drugih šest navrata Kauboji su pokazali dobro poznavanje svih prijetnji koje Crna Gora ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da igraju dosta agresivno obranu da neće biti lako, moramo puno trčat s njima u napadu isto, non stop napadaju, non stop napadaju i imaju vanjskešuteve izrazito jake i u velikim ligama isto jako dobro igraju tako da će to biti velik posao za nas da njih zaustavimo i dobar ispit za početak prvenstva koliko smo spremni", uvjeren je Mamić.

Do utakmice kojom će Kauboji, nadamo se, početi povijesni put, ostalo je nešto više od 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo