Goluža poručio: 'Poštenje je važnije od medalje!'

Hrvatska rukometna reprezentacija doputovala je u nedjelju iz Madrida u Zaragozu, gdje će u ponedjeljak igrati osminu finala Svjetkog prvenstva protiv Bjelorusije.

20.1.2013.
18:46
VOYO logo

"Bio je zahtjevan tempo svih šezdeset minuta, ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Šteta je na kraju što smo iz utakmice izašli s tim ozljedama, Štrlek je definitivno otpao, pozvali smo Ninčevića, trebamo vidjeti što s Bičanićem, Lacković s tom njegovom rukom... Najvažnija je Bjelorusija sada, ne trebamo o ničem drugom razmišljati. Znači imamo dva dana, danas ćemo napraviti maksimalnu regeneraciju igrača od napora i od puta jer smo cijelo jutro putovali do Zaragoze. I siguran sam da ćemo iskoristiti sve raspoložive snage da u utakmicu uđemo maksimalno, kao i dosad, jer to je moto koji mi šaljemo u Hrvatsku. Znači, borbenost prije svega, ostavljanje srca na terenu i jednostavno, tako se igra za nacionalni dres", poručio je Goluža i osvrnuo se na priče o kalkulacijama.

"Ja sam ponosan na svoje dečke, znam da nas prati cijela Hrvatska i da žive s nama. Nas kalkulacije uopće ne zanimaju. Tu su i mladi i trebamo te naše mlade odgajati prije svega. Kako bi mi došli svojoj djeci i svojim prijateljima i svima našima, kad ne bi bili pošteni? Koju bi mi poruku poslali u Hrvatsku? Prema tome, poslali smo poruku da naporno radimo, izabrali smo pošteni jedan put i ja sam siguran da će se to isplatiti. Moje mišljenje je da čovjek ipak treba biti pošten prema sebi i prema svojima. Ja mislim da je to važnije od medalje. Ali bez obzira na sve što je ovo teži put, ekipa je čvrsto na zemlji, ekipa je homogena, znamo našu vrijednost i dat ćemo sve od sebe. Ima netko tko odozgo sve ovo gleda, valjda će nas nagradit".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Bjelorusiji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledao sam neke njihove utakmice, igraju čvrtsu 6:0 obranu a povremenim prelascima u 5:1. Imaju srednjega koji je motor napada, lijevo je Rutenka, imaju strašnoga golmana, jedan je od najboljih vratara ovdje s prosjekom obrana minimum 15 po utakmici. Rotiraju dosta, dosta trče, ali ponavljam, mene protivnici puno ne interesiraju. Svakoga respektiramo, ali isključivo smo skoncentrirano na sebe. Znamo svoju vrijednost, znamo tko nas gleda, znamo za koga se borimo. Prema tome, znamo kakav dres nosimo, i jednostavno, želimo ostavit srce na parketu", poručio je Goluža.

U Sant Jordi dvorani u Barceloni rukometaši Njemačke su kao prvi izborili prolaz u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Pobijedila je Njemačka sa 28-23 (13-9) Makedoniju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Status favorita Njemačka je potvrdila na samom otvaranju utakmice. Povela je 4-0 i do kraja poluvremena Makedonci nisu uspjeli spustiti zaostatak na manje od ta četiri pogotka. Ipak, serijom od tri gola Makedonci su u 43. minuti došli na -2 (18-16), te su probudili nadu u čudo i preokret. No, njemački rukometaši su lako odbili taj napad, opet podigli prednost na pet golova razlike i time su izbjegli napetu završnicu. Stefan Kneer je sa pet pogodaka bio prvi strijelac Njemačke, dok su po četiri dodali Wiencek i Schmidt. Uobičajeno je na drugoj strani najbolji strijelac bio Kiril Lazarov s osam golova. SP rukometaša, osmina finala: Njemačka - Makedonija 28:23 (13:9) Rusija - Brazil 27:26 (14:14) Danska - Tunis 30:23 (16:11) Francuska - Island 30:28 (15:14)

specijal-201301070685004-SP u rukometu 2013

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo