Hrvatska svladala europske doprvakinje!

Pobjedom protiv aktualnih europskih doprvakinja Šveđanki (27:26) hrvatske rukometašice osigurale su plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva koje se održava u Brazilu.

8.12.2011.
22:44
VOYO logo

Dva dana nakon poraza od Danske, izabranice Vladimira Canjuge su u 4. kolu skupine D odigrale odličnu utakmicu i došle do treće pobjede na natjecanju. Pred njima je u petak još dvoboj protiv Argentine nakon kojeg će biti jasno s kojeg će mjesta naša reprezentacija krenuti u borbu za četvrtfinale.

Hrvatska je praktički od samog početka kontrolirala utakmicu protiv Švedske, a u nekoliko je navrata imala i po tri pogotka prednosti. Na poluvremenu je bilo plus dva (14:12), a u nastavak su Canjugine rukometašice krenule još odlučnije i uskoro došle do najveće prednosti na utakmici (18:13).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još su nekoliko puta vodile s pet golova prednosti, ali u završnici su ih Šveđanke ipak počele dostizati. Uspjele su, međutim, hrvatske reprezentativke sačuvati mirnoću i na kraju slaviti s minimalnom, ali dovoljnom prednošću.

Najefikasnija u našoj vrsti sa sedam je pogodaka (četiri iz sedmeraca) bila Kristina Franić. Pet je golova dodala Andrea Penezić, a četiri Miranda Tatari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Šveđanki je s deset pogodaka najbolja bila Linnea Torstenson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo