Oni nikad ne razočaraju: Još jedna medalja stiže u Hrvatsku

Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u brazilskom Recifeu.

28.7.2014.
10:01
VOYO logo

Od hrvatskih 'pjeskaša' bolji su nakon raspucavanja bili reprezentativci Brazila čime je Selecao došao do svog četvrtog naslova u povijesti Svjetskih prvenstava.

Hrvatski pjeskaši su u prepunoj areni u brazilskom Recifeu, pred 4000 ljudi odlično otvorili utakmicu te koncentriranom igrom i pritiskom na njihovom dotada ponajboljem igraču, brazilskom markeru Bruni došli do prednosti koju uspjevaju zadržati do kraja prvog perioda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu vrijedi pohvaliti odličnu suradnju obrane s vratarom Totićem koji je obranio nekoliko bitnih lopti. Drugi set Brazilci mijenjaju taktiku, ubacuju Nascimenta na poziciju markera te im je igrala postala tečnija. , Brazilci su se odvajil na 6 pogodaka razlike te prednost održavali do kraja seta.

Poravnatim rezultatom utakmica je otišla u 'treći set' ,raspucavanje, gdje se posebno istaknuo braziski obrambeni igrač Diogo s tri odlične intervencije, čime je Brazilu osigurao treći uzastopni naslov svjetskog prvaka (četvrti ukupno). Zadnji svjetski naslov prije brazilske dominacije uzela je upravo Hrvatska 2008. godine u španjolskom Cadizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica je bila iznimno napeta, pravi praznik rukometa na pijesku. Realno gledano, radi se o dvije nabolje selekcije na svijetu, aktualnim svjetskim (Brazil) i europskim (Hrvatska) prvacima i nije slučajno što su se ove dvije selekcije našle i u finalu. S obzirom na kvalitetu Brazilaca i činjenicu koliko ulažu u ovaj sport, drugo mjesto je također enorman uspjeh te nije sramota izgubiti od njih. No, da smo imali priliku, imali smo i defintivno ostaje žal za medaljom većeg sjaja", izjavio je nakon utakmice naš reprezentativac Drago Vojnović, a treba istaknuti da je hrvatski golman Igor Totić izabran za najboljeg na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo