PORAZOM OD ŠVEĐANA ZAKOMPLICIRALI SMO SI ŽIVOT: / Kauboje čeka pravi pakao na putu do polufinala Eura

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska nakon prvog kruga u Splitu i dvije pobjede i poraza seli u Zagreb gdje će igrati u novoj skupini s Francuskom, Norveškom i Bjelorusijom

17.1.2018.
8:24
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Image
LEGENDARNI ZLATKO SARAČEVIĆ ISKREN DO BOLI: /

'Realno, ubili su nas. Nije ovo dobro izgledalo'

Image
LEGENDARNI ZLATKO SARAČEVIĆ ISKREN DO BOLI: /

'Realno, ubili su nas. Nije ovo dobro izgledalo'

Porazom od Švedske Kauboji su si zakomplicirali situaciju u novoj skupini u kojoj će krenuti s dva boda, baš kao i Norvežani. Francuska i Švedska prenose po četiri boda, a Bjelorusija i Srbija su bez bodova. Ovim porazom igrači Line Červara propustili su i priliku za malo dulji odmor jer su u slučaju pobjede protiv Švedske trebali igrati tek u subotu.

Bjelorusija

Prvi protivnik naše reprezentacije su Bjelorusi i to već u četvrtak. Sergej Rutenka, koji vjerojatno svima prvi pada na pamet kada se spomene ova reprezentacija, više ne igra, a samim time Bjelorusi igraju dosta brži rukomet. Pokušavaju doći do lakih golova preko brzog centra i konstantno dižu svoj tempo igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivano, izgubili su od Francuske i Norveške, ali u obje utakmice su izgledali dosta pristojno i nisu zabili manje od 25 golova. Prolaz dalje osigurali su pobjedom protiv Austrije jednim golom razlike (27-26).

Nositelji igre su im srednji vanjski i kapetan Barys Pukhouski (šest golova) te Sergej Šilovič, odlični ljevoruki desni vanjski koji je zabio devet golova. Na vratima je Vjačeslav Sadatsenka, 23-godišnjak sa 32 posto obrana što je mnogo više od naših vratara. Hrvatska je objektivno mnogo bolja momčad, ali to će morati dokazati na terenu, pogotovo nakon slabe predstave protiv Šveđana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška

Drugi protivnik u novoj skupini protiv kojeg igramo u subotu, 20. siječnja, u zagrebačkoj Areni. Norvežanima smo dužni uzvratiti za poraz prošle godine u polufinalu Svjetskog prvenstva, ali neće biti nimalo lako. U njihovoj je momčadi trenutačno najbolji strijelac Eura, Kristian Bjornsen, sa 21 golom, a u momčadi je još nekoliko sjajnih igrača poput Sagosena, Reinkinda i Tonnesena koji je zabio 13 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vratima je Bergerud koji ima 31% obrana, a Norvežani su u utorak navečer zabili čak 39 golova slabašnoj Austriji što dovoljno govori o njihovoj napadačkoj moći. Utakmica protiv ovih starih rivala mogla bi biti presudna jer bi se u slučaju poraza Kauboji lako mogli oprostiti od ovog Eura.

Na crti je veteran Myrhol, a možda još veća opasnot prijeti od njegove zamjene Gulleruda, koji na ovom turniru ima devet golova iz devet udaraca. Dobro igra i lijevi vanjski Goran Johanessen koji ima 10/13, a u najslabijoj formi je lijevo krilo, Magnus Jondal, koji je zabio devet golova iz 18 pokušaja u prve tri utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska

Nakon Norveške, Hrvatska će imati malo veći predah te će igrati tek 24. siječnja, u srijedu. Pobijedili su nas u finalu 2009. godine, a kako smo već navikli u posljednjih 15-ak godina, igraju odličan rukomet. Pobijedili su u sve tri utakmice u skupini te prenose maksimalna četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Norvežanima su se borili sve do posljednjeg sučeva zvižduka te su na kraju ipak slavili s golom razlike, a protiv Bjelorusije i Austrije su došli do lakših pobjeda. Zabrinjava i podatak da u prve tri utakmice nisu zabili manje od 32 gola.

U momčadi su im nama i dalje dobro poznata imena poput Abaloa, Sorhaindoa i Nikole Karabatića, a vodi ih Didier Dinart. Nema više Omeyera, ali zato je tu odlični Vincent Gerard sa 36% obrana. Najtanji su na poziciji lijevog vanjskog igrača gdje je jedini pravi igrač za tu poziciju ThimoteyN'guessan. A kada on ne igra, na tu se poziciju prebacuje Karabatić te Francuzi na terenu imaju čak tri ljevaka u isto vrijeme - desno krilo Abaloa, desnog vanjskog Portea i srednjeg vanjskog kojeg igra Dika Mem koji je ujedno i njihov najbolji strijelac sa 15 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će morati pobijediti u prve dvije utakmice skupine, a zatim će se vjerojatno morati 'potući' s Francuzima kako bi ušla u borbu za medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo