Nevjerojatna završnica i velika pobjeda Hrvatske!

Hrvatske rukometašice su u četvrtom kolu olimpijskog turnira upisale treću pobjedu. Nakon vrlo zanimljive završnice izabranice Vladimira Canjuge pobijedile su Crnu Goru sa 27:26.

3.8.2012.
14:49
VOYO logo

Nakon očekivane pobjede protiv Angole, te sjajnog trijumfa nad Rusijom, hrvatske su rukometašice došle i do treće pobjede u nizu na Olimpijskim igrama. Pobjeda protiv Crne Gore došla je u neizvjesnoj završnici u kojoj su Lidija Horvat dva puta, te Andreja Penezić postigle ključne pogotke za Hrvatsku. Tragičarka je, pak, Jovanka Radičević koja u kontri 15 sekundi prije kraja nije kvalitetno ispratila akciju svojih suigračica pa je lopta upućena njoj na poziciju desnog krila otišla u aut za početak hrvatskog slavlja.

Inače, neodlučenih 12:12 na poluvremenu ponaprije je rezultat katastrofalno loše realizacije sedmeraca budući su Hrvatice promašile sva četiri takva pokušaja. U nastavku se uglavnom igralo gol na gol, a niti jedna ekipa nije imala više od pogotka prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjih pet minuta ušlo se s 24:24, a potom je Horvat zabila za vodstvo Hrvatske 25:24. Uslijedila je tehnička pogreška u napadu Crnogorki koju je kaznila Andreja Penezić za dva razlike nešto više od tri minute prije kraja. U idućem napadu smanjila je Bojana Popović, no odmah uzvraća Horvat. Jovanka Radičević s desnog krila svojim 5. golom vraća na minus jedan, a zatim je Penezić lošim udarcem iz čiste situacije da odluči susret, dozvolila vratarki Crne Gore Marini Vukčević da upiše svoju 13. obranu. Uslijedila je već opisana pogreška u napadu Radičević i pobjeda hrvatskih rukometašica bila je zapečačena.

Najefikasnije u redovima Hrvatske bile su Andreja Penezić s 9, te kapetanica Miranda Tatari i Lidija Horvat s po 5 pogodaka, dok su golmanice ovaj puta ostale dužne zaustavivši zajedno tek šest lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko u zadnjem kolu natjecanja po skupinama Hrvatska očekivano pobijedi slabe Britanke zagarantirano je drugo mjesto u skupini, a ovisno o drugim rezultatima moguća je i prva pozicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo