BUDUĆNOST HR RUKOMETA / Hrvatska ima jedinstven projekt i ligu: 'Jako smo ponosni na to, ipak se radi o djeci koja imaju poseban prioritet'

Image
Foto: Balic and Metlicic academy

Valentina Blažević uručila pehare i medalje

7.10.2022.
10:51
Balic and Metlicic academy
VOYO logo

Drugi dio ovosezonske Erste rukometne lige u mini rukometu za djevojčice i dječake nastavljen je proteklog vikenda u Poreču. Osmi po redu turnir okupio je nešto više od 420 sudionika, a zadovoljstvo trenera, roditelja i djece nova je potvrda iznimno posjećenog i rijetkog projekta u Hrvatskoj.

Image
Image
Image
PRVI RUKOMETNI USPJESI /

Posljednje kolo Erste rukometne lige privuklo više od 480 sudionika

Jedinstveni projekt

Istarski sportski djelatnici, klubovi i sportske škole daju izniman doprinos da se ovakva manifestacija održi, a treba pohvaliti i porečkog gradonačelnika Lorisa Peršurića, koji zajedno sa sportskom zajednicom, te muškim i ženskim klubom iz Poreča, već petu godinu sudjeluje u organizaciji Erste rukometne lige .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako samo ponosni na ovaj jedinstven projekt mini rukometa u Hrvatskoj, a samim time i zadovoljni što smo suorganizatori u istom. Radi se o djeci koja su nam uvijek imala poseban prioritet kada je naša društvena odgovornost u pitanju. Brojni klubovi stigli su nam u Poreč, važno je da možemo osigurati sjajne uvijete u našim dvoranama, a slobodno mogu reći da se veselimo svakoj novoj inicijativi RK BM iz Splita. Pet godina smo zajedno i vjerujem da je to dokaz da smo na dobrom putu i nastavku daljnje suradnje", rekao je gradonačenik Poreča Loris Peršurić.

Borilo se za svaki pogodak

Kako su na dva terena bitke za bodove bile ujednačene i borilo se za svaki pogodak, tako je i napetost oko konačnih podjela medalja i pehara bila sve izraženija. Svjedočila je tome i rukometna reprezentativka Valentina Blažević koja je najbolje nagradila podjelom odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram priznati da sam iznenađena, nisam znala da je ovoliko draži na mini rukometu. U moje vrijeme nije bilo ovakvih turnira. Stoga slobodno mogu reći da je ovo velika i sjajna manifestacija koju sam osobno došla podržati i podružiti se sa najmanjim igračicama i igračima. Velika je stvar što svi sudionici podijele nagrade sponzora Erste banke, a najbolji, kako u sportu i priliči, dobiju medalje i pehare. Veliki je to motiv za početnike stoga sve pohvale za ovako dobru organizaciju", rekla je na kraju turnira Nikolina Blažević.

Image
Image

Do velikog finala još dva turnira

Bodove za prosinac i finale u Splitu su osvojili Adriatic, Kozala i Umag u muškoj, te Zamet, Cres i Pećine u ženskoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do velikog finala ostala su još dva turnira, u Puli i Dubrovniku, a Split će na završnici dati odgovore tko su bili najbolji mini rukometaši u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo