HRVATSKA - KATAR 26:24: / Kauboji u drugi krug prenose 3 boda; Bila je ovo najbolja predstava naših rukometaša na turniru

Image

Hrvatska u drugi krug SP-a prenosi 3 boda

19.1.2021.
19:24
VOYO logo

HRVATSKA - KATAR 26:24 (13:11)

Aleksandrija. Dvorana: Borg Al Arab. Suci: Gjorgi Načevski i Slave Nikolov (oba Makedonija) HRVATSKA: Pešić, Šego; Marić 5, Duvnjak 1, Horvat 3, Kević, Šarac, Štrlek 6, Čupić 2 (1), Musa 1, Mamić 5, Šebetić, Brozović, Mandić, Jaganjac, Martinović 3 KATAR: Šarić, Abidi; Alkrad, Mabrouk, Madadi 4, Marzo 7, Sassi, Damjanović, Berrached 3, Sami 1, Ali 4, Guehis, Abdelfattah, Dhiab, Hassaballa 1, Zakkar 4 ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Katar 4 minute SEDMERCI: Hrvatska 1/3, Katar 2/6


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska rukometna reprezentacija u utorak je navečer pobijedila Katar 26:24 i tri boda prenosi u drugi krug. Bila je ovo najteža utakmica u skupini za naše rukometaše, najvažnija definitivno zbog bodova koje se prenose, a u takvoj situaciji, nakon što je Japan pobijedio Angolu, Hrvatska je pružila najbolju predstavu do sad u Egiptu. I to je ono što veseli...

Hrvatska je imala prednost tijekom čitavog susreta

Hrvatska je imala prednost tijekom čitavog susreta, no niti u jednom trenutku ona nije iznosila više od tri razlike. Dobrim otvaranjem Hrvatska je uspjela u 12. minuti povesti sa 6:3, a prednost od barem dva gola držala je do 10:8. No, Katar je u završnici prvog dijela uspio poravnati na 10:10, pa 11:11, ali Mamić i Štrlek su golovima u posljednjih 90 sekundi povisili na 13:11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Frankis MARZO (10), Marko MAMIC (30) during the IHF World Championship 2021 Egypt, Croatia vs Qatar, Borg El Arab Sports Hall, Alexandria, Egypt, 19.01.2021, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Marić MVP utakmice, Šego ukupno skinuo 4 sedmerca

U drugom poluvremenu Katar se u nekoliko navrata približio na samo gol zaostatka, no da ne bi došlo do preokreta pobrinuo se odlični vratar Marin Šego koji je obranio čak četiri sedmerca suparnika, točnije obranio je Madadiju koji je do ovog dvoboja, do Šege, sedmerce pucao 8-8. Manuel Štrlek postigao je šest golova za Hrvatsku, po pet su dodali Marino Marić i Marko Mamić, dok je Frankis Marzo postigao sedam pogodaka za Katar. Marino Marić je ponio MVP nagradu za najkorisnijeg igrača susreta.

Otvaramo drugi krug protiv Bahreina

Hrvatska će, kao što smo to već spomenuli ali vrijedi još jednom, tako u drugi krug natjecanja prenijeti tri boda, Katar dva, a Japan jedan bod, dok je Angola okončala natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi suparnik Hrvatske u drugom krugu bit će Bahrein, koji je zauzeo treće mjesto u skupini D, a u nastavku natjecanja naši će rukometaši još odmjeriti snage s Argentinom i Danskom. Samo dvije prvoplasirane reprezentacije iz drugog kruga plasirat će se u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore


Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Gotova je utakmica.

57' - Ivan Martinović atraktivno je presjekao napad Katara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Vodimo +3, Štrlek je zabio na prazan gol.

54' - Frankis nas izluđuje, sad opet zabija za 24:23 Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Prekršaj na Mariću, bio je povlačen s leđa, ali nema prekršaja. Duvnjak negoduje, ali ništa se ne mijenja.

50' - Maaarin Šego brani sedmerac, 4-4 ima sedmerce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Martinović je promašio.

47' - Ivan Martinović fantastično se snašao i zabio za 21:19. Sad se igra gol za gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Horvat lobom diže na 20:18 za Kauboje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Marino Marić zabija svoj 4 gol iz 5 pokušaja. Sad je 19:16 za Kauboje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Šarić brani i spašava svoju reprezentaciju da ne potone na -4 (18:15).

39' - Katar promašuje. Sjajno, evo nam prilike da povedemo s +4, što bi bila najveća prednost u ovom dvoboju za Kauboje. Ali ništa, Marić radi faul u napadu. Madadi se probio i zabio za 17:15. Šteta. Čupić je bio blizu da presječe napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Kakav potez Mamića. Zabio je za 17:14. Njegov peti gol je ovo.

37' - Musa diže na 16:14. Opet smo kompletni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Šegoooo brani, kako je otvorio nastup na SP-u. Ovo je njegova 4 obrana.

33' - Marko Mamić je htio povući kontru, pa je bacio jednu dugu loptu preko čitavog terena, ali uzimaju loptu rukometaši Katara. Šteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Sedmerac za Hrvatsku. Marino Marić je fauliran, Duvnjak mu je odlično asistirao. Čupić zabija za 14:12.

31' - Počelo je drugo poluvrijeme. Katar ima prvi pada u nastavku i sad zabijaju Katrani za 13:12. Mi i dalje forsiramo igru bez faula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poluvrijeme. Nakon što smo se dobar dio prvog dijela mučili, poslije dobrog otvaranja, Kauboji su se zbrojili i na poluvrjeme otišli s +2 (13:11).

30' - Ivan Martinović je zabio za 13:11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - Maaarin Šeegoooo opet brani sedmerac, treći uzastopni.

26' - Frankis preko bloka pogađa u rašlje, eto Katara u egalu.

25' - Iscurila nam je kazna, ostajemo s golom prednosti i napadom. Debitant na ovom turniru Kević, Marić... Umalo smo ostali bez lopte. Mamić - faul u napadu. Katar ima loptu. Počeli smo griješiti.

22' - Šegggoooooo ponovno brani Madadiju sedmerac. Tooo Marine. To nam treba.

21' - Šeeegoooo je obranio sedmerac Madadiju. Da, nije Pešić, ali je Šego. Prvi promašeni sedmerac Madadija, ma kakav promašaj, Šego je to skinuo bravurozno, i važno.

16' - Madadi je realizirao prvi sedmerac za Azijce. Nije čovjek promašio nijedan na ovom prvenstvu, ima 8/8. Kako je precizan. Ma valjda će protiv naših jedan promašiti. Pešić ima zadatak, misiju.

15' - Ako ne može Čupić, može Štrlek, i to je dobro. Treći njegov gol od sedam naših. Evo nas na 7:5, blizu smo polovice prvog dijela.

14' - Ivan Čupić ponovno nema sreće s krila, Frankis se neometano diže na devet metara i Katar je na -1 (9:8).

12' - Ali se okreće na crti, bježi Čupiću i zabija za smanjenje našeg vodstva, 6:4.

13' - Marić se bori na crti s pivotima Katara. Udaraju ga, vuku, ali Marino se ne da. Nažalost, ništa od napada. Posjed za Katar.

10' - Hrvatska vodi 5:3. Jurnjava na startu u Borg El Arabu. Štrlek nam donosi +2. Lino gubi živce, traži bolji angažman obrane, moramo jače zapeti prilikom izlazaka na igrača u obrani.

8' - Štrlek se digao s krila u kontri, ali Šarić mu brani zicer, ostaje 3:1 za Hrvatsku.

6' - Dvije obrane Pešića u istom napadu! To nam treba. Marić s crte za 3:1 Kauboja. Dobar početak.

4' - Kakva akcija Duvnjaka za Čupića. Kapetan Hrvatske pronašao je rupu u obrani, Čupić je s krila tukao i pogodio gredu. Šteta! U sljedećem napadu Pešić opet brani. To mu je prva obrana na utakmici. Trebaju nam njegove obrane.

3' - Duleeeee zabija za 2:0.

2' - Musa je dobio žuti karton. Brani Pešić udarac Katarana, to je to.

1' - Mamić sa osam metara preko bloka za 1:0 Hrvatske.

1' - Počela je utakmica. Sretno Hrvatska!

17.57 - Na redu je himna Katara.

17.56 - Ustanite dame i gospodo, na redu je Lijepa naša.

17.53 - Igrači su na terenu. Na redu su himne.

17.33 - U prvom susretu 3. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu za rukometaše Japan je svladao Angolu sa 30:29 (16:12) i tako izborio prolazak u drugi krug SP-a. To nije dobra vijest za Hrvatsku uoči nastavka natjecanja, jer Kauboji sada više ne mogu prenijeti četiri boda.

Što je spomenuta utakmica značila za našu reprezentaciju? Za Hrvatsku je idealan scenarij bio pobjeda Angole nad Japanom, uz obaveznu pobjedu Kauboja nad Katarom, jer bi to značilo da Angola ide dalje, odnosno da mi nosimo maksimalna 4 boda u drugi krug. U tom bi slučaju ispalo kao da se remi s Japanom nije ni dogodio jer ne bi imao utjecaj na bodove. Ovako će Hrvatska u slučaju pobjede nad Katarom prenijeti tri, a u slučaju poraza - samo jedan bod. Sami smo si krivi za to.

17.23 - Još nas malo dijeli do posljednje utakmice prvog kruga natjecanja po skupinama SP-a hrvatske rukometne reprezentacije protiv Katara.


Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar napravio je treću izmjenu igrača na Svjetskom prvenstvu, u zapisnik ulazi vratar MarinŠego umjesto MateŠunjića.

Šego je doputovao s reprezentacijom u Egipat, a tijekom boravka reprezentacije u Aleksandriji trenirao je po posebnom programu. Naša liječnička služba i sam vratar učinili su sve da Šego što prije odjene hrvatski dres te je sada spreman za nastup na svjetskoj smotri. Šunjić ostaje s reprezentacijom u Egiptu te je i dalje na raspolaganju izborniku.

"Bit će vrlo teška utakmica, iscrpljujuća, jer tu se radi o velika dva boda koja se prenose. Naš pristup je iznimno važan. Moramo se transformirati u ekipu koja vjeruje u sebe, u svoju moć koju moramo pokazati, a to neće biti jednostavno", rekao je izbornik LinoČervar uoči utakmice s Katarom i dodao:

"Moramo pokušati nametnuti svoju igru. Obrana, koja se popravila, mora dati još više, jer tako dobivamo samopouzdanje, a u napadu moramo biti štedljivi na lopti, lukavi i mudri. Velika natjecanja nisu igre u kojima se netko nadigrava, nego u kojima se pobjeđuje."

Najvažnije pitanje uoči ove utakmice je s koliko bodova će Kauboji u drugi krug i s koje pozicije.

Poraz od Katara (30-23) skupo je koštao Hrvatsku na posljednjem olimpijskom turniru u Rio de Janeiru. I ovaj bi u Egiptu bio skup, jer osim kapitalna dva boda, pobjeda bi Hrvatskoj donijela lakši raspored u drugoj fazi natjecanja po skupinama. U tom bi slučaju Hrvatska prvo igrala s trećeplasiranim iz skupine D, Bahreinom ili Kongom, potom najvjerojatnije protiv Argentine, a tek na kraju s Dancima. Osvoji li pak drugo mjesto Hrvatska odmah ide na Dansku (četvrtak) u drugom dijelu natjecanja pa Bahrein (subota) i na kraju Argentinu (ponedjeljak).

Za Kauboje bi osim pobjede nad Katarom bilo dobro i kada bi Angola svladala Japan. U tom slučaju bi imali maksimalna četiri boda i bili bi blizu četvrtfinala.

Najgori scenarij je poraz od Katara i pobjeda Japana jer bi tada prenijeli samo bod što bi značio i puno teži put do četvrtfinala.

Utakmica Katara i Hrvatske na rasporedu je u 18 sati uz prijenos na RTL-u.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore


Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo