PRIPREME ZA OI /

Hrvatska uvjerljivo izgubila od olimpijskih prvaka u posljednjoj provjeri pred Pariz

Image
Foto: profimedia

Tekstualni prijenos od 18 sati mogli ste pratiti na portalu Net.hr, a dvoboj pogledati uz komentare Ivana Bilića na RTL2 te na platformi Voyo

17.7.2024.
15:53
profimedia
VOYO logo

Hrvatska - Francuska

26-31

Hrvatska rukometna reprezentacija igra je posljednjoj provjeri uoči Olimpijskih igara u Chartresu izgubila od Francuske 31-26.

Image
PRIPREME ZA PARIZ /

Hrvatsku u posljednjoj provjeri za Olimpijske igre čekaju Francuzi: Prijenos na RTL 2 i Voyo

Image
PRIPREME ZA PARIZ /

Hrvatsku u posljednjoj provjeri za Olimpijske igre čekaju Francuzi: Prijenos na RTL 2 i Voyo

Francuzi su nam odmah zabili na početku utakmice preko Fabregasa, nakon čega nas je Kuzmanović spasio s dvije obrane, no napad nije funkcionirao, pa su su Les Expertsi iz trećeg pokušaja preko Descata stigli na 2-0. U četvrtoj minuti preko Lučina napokon smo dočekali i prvi gol Hrvatske, kojim smo smanjili na 2-1. Odmah nakon toga Francuzi su povezali dva uzastopna gola te su prvi put u šestoj minuti otišli na plus tri (6-3), a onda dvije minute kasnije i na plus četiri (7-3). Odgovorili smo uigranom akcijom s krila koju je završio Mihić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nažalost obrana Hrvatske izgledala je poput švicarskog sira, pa smo puno golova dobivali s crte čime su Francuzi održavali stečenu prednost od četiri gola prednosti.

U 17. minuti izravan crveni karton dobio je Srna nakon grubog prekršaja nad Karabatićem, a Hrvatska je morala sljedeće dvije minute s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su to odmah iskoristili i odmah otišli prvi put na plus pet (12-7). Održavali su domaćini potom četiri do pet golova prednosti, a mi smo u 24. minuti imali priliku uloviti priključak i doći na minus tri, no udarac Šoštarića iz kontre zaustavlja Gerard.

Ipak, u 27. minuti Cindrić se probio kroz obranu Francuza i vratio nas na minus tri (15-12), da bi onda preko Šoštarića dvije minute kasnije stigli na minus (16-14). No, u završnici prvog dijela primili smo dva gola te da na odmor otišli s minus četiri (18-14).

Na početku nastavka nismo iskoristili prvi napad što su Francuzi iskoristili i odmah otišli na plus pet (20-15). Nakon toga Expertsi su zabili još dva uzastopna gola za velikih plus sedam (22-15).

Prekinuli smo njihovu seriju s tri uzastopna gola pa se vratili na minus četiri u 37. minuti. U 41. minuti Mandić je obranio zicer, nakon čega je Načinović u napadu izborio igrača više. Preko Lučina izborili smo sedmerac, kojeg je u minus tri (23-20) pretvorio Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedilo je razdobolje gdje su Francuzi održavali tu prednost ponajviše zahvaljujući što je bilo grešaka na obje strane u napadu. U završnici su nam se domaćini opet malo odvojili da bi na kraju završilo 31-26.

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Šoštarić s osam golova, dok je Martinović dodao četiri. U sastavu Francuske po šest golova zabili su Ludovic Fabregas i Hugo Descat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bez Duvnjaka

Izabranici Dagura Sigurdssona u Francuskoj igrali su bez ozlijeđenog Domagoja Duvnjaka. Riječ je o ozljedi mišića koja već nekoliko godina prati kapetana. Stoga, on je obavio detaljne preglede magnetskom rezonancijom kod dr. Borisa Nemeca u Matuljima koja je pokazala da Domagoj Duvnjak ima manju rupturu mišića soleusa pa ga je izbornik odlučio poštediti nastupa.

Hrvatska na Igrama u skupini A

Na Olimpijskim igrama, koje se održavaju od 26. srpnja do 11. kolovoza, Hrvatska je u skupini A sa Španjolskom, Njemačkom, Slovenijom, Švedskom i Japanom, a prvu utakmicu igra s Japanom 27. srpnja. Dva dana potom sa Slovenijom, pa s Njemačkom 31. srpnja, a sa Švedskom je susret zakazan 2. kolovoza. Zadnju utakmicu skupine igrat će protiv Španjolske 4. kolovoza.

Raspored utakmice hrvatske rukometne reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo