protiv koga će Hrvatska / Hrvatska će se za Europsko prvenstvo boriti protiv Nizozemske, ali i ponajvećeg iznenađenja godine

Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Izravan plasman na kontinentalnu smotru imaju Nijemci kao domaćini te Španjolci, Šveđani i Danci

31.3.2022.
17:14
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska će u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo igrati protiv Nizozemske s kojom je remizirala na prošlom Europskom prvenstvu, Grčkom i Belgijom. Belgija je izborila povijesni nastup na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine, dok je Nizozemski rukomet u velikom uzletu. Grčka je u grupi objektivno najslabiji protivnik. U skupini sedam nalaze se četiri reprezentacije iz regije. Slovenija, Crna Gora, Kosovo i BIH će se boriti za plasman na Europsko prvenstvo 2024.godine.

Image
čestitke /

Belgijanci iskoristili šansu i ostvarili povijesni uspjeh za njihov rukomet

Image
čestitke /

Belgijanci iskoristili šansu i ostvarili povijesni uspjeh za njihov rukomet

UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:10 - Izvučene su skupine za Europsko rukometno prvenstvo u rukometu 2024. godine. Hrvatska je smještena u skupinu s Belgijom, Grčkom i Nizozemskom. Skupina sedam prava je balkanska skupina u kojoj se nalaze Crna Gora, Slovenija, Kosovo i BIH

19:00 - Raspoređene su reprezentacije iz prve jakosne skupine. Portugal je smješten u prvu grupu, Norveška u drugu, Island u treću, Austrija u četvrtu, Hrvatska zajedno s Grčkom i Belgijom u petu, Mađarska u šestu, Slovenija će biti smještena u "balkansku skupinu" s Kosovom i BIH, dok je Francuska u grupi s Latvijom i Italijom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18:55 - Izvučene su reprezentacije iz prve jakosne skupine u kojoj se nalazi Hrvatska. Kauboji će se za Europsko prvenstvo boriti s Grčkom i Belgijom

18:50 - Reprezentacije iz treće jakosne skupine raspoređene su po grupama. Turska je u prvoj grupi zajedno s Luksemburgom, u drugoj grupi nalaze se Slovačka i Finska, u trećoj grupi Estonija i Izrael, u četvrtoj grupi je Rumunjska zajedno s Farskim Otocima, Grčka se pridružila Belgiji u petoj skupini, Litva i Gruzija nalaze se u šestoj skupini, sedma grupa spojila je Kosova i BIH, te posljednja osma grupa Latviju i Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18:40 - Reprezentacije iz posljednje jakosne skupine raspoređene su po skupinama. Luksemburg je prvoj skupini, Finska u drugoj, Estonija u trećoj, Farski otoci u četvrtoj, Belgija u petoj, Gruzija u šestoj, Kosovo u sedmoj i Italija u posljednjoj, osmoj skupini.

18:30 - Hrvatska se nalazi u prvoj jakosnoj skupini. Reprezentacije Kosova i Srbije zbog političkih razloga ne mogu igrati u istoj skupini, te su odmah raspoređene u različite skupine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će rukometna reprezentacija danas u 18 sati saznati protivnike u kvalifikacijama za EURO 2024. godine koje se održava u Njemačkoj. Ždrijeb pratite uživo na portalu RTL.hr.

Izravan plasman na kontinentalnu smotru imaju Nijemci kao domaćini te Španjolci, Šveđani i Danci kao tri prvoplasirane reprezentacije s Europskog prvenstva 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo