Tamšeova skandinavka / Gromovi opet grme: Nexe važnom pobjedom u prvom kolu Europa lige najavio novi uspješan kontinentalni pohod

Image
Foto: profimedia.hr

Iz svake grupe u nokaut fazu prolaze po četiri momčadi te bi Nexe pobjedama protiv Austrijanaca i Mađara te još ponekom dobrom partijom protiv ostalih protivnika u grupi trebao biti u dobroj poziciji za nastavak natjecanja

26.10.2022.
13:25
profimedia.hr
VOYO logo

Našički Nexe prošle je sezone plasmanom na Final Four Europa lige napravio najveći pothvat u povijesti kluba. Da Gromovi imaju uspješan recept za ovo kontinentalno natjecanje dalo se naslutiti i već u kvalifikacijama za Europa ligu kada su gotovo po prošlogodišnjoj španci. Naime, Zeleni su prošle sezone izbacili Silkenborg nakon minus šest na gostovanju u prvoj utakmici, a to su napavili i prije mjesec dana poljskom Azoty Pulawyju.

Danci postaju mušterije

Nexe je sinoć odradio i sjajnu partiju na gostovanju kod četvrtoplasirane momčadi danske lige Skjerna. Danci su inače protivnik iz drugog pota dok je Nexe u grupu ušao iz četvrtog te je jasno da je riječ o lijepom iznenađenju čak i da se nije dogodilo na gostovanju već kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU /

Ivan Sršen za RTL.hr nakon velikog trijumfa Nexea i plasmana u Europsku ligu: 'Nismo htjeli čuti za ništa osim prolaza'

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU /

Ivan Sršen za RTL.hr nakon velikog trijumfa Nexea i plasmana u Europsku ligu: 'Nismo htjeli čuti za ništa osim prolaza'

Sam plasman u Europa ligu, a pogotovo prva pobjeda dobiva dodatno na težini znamo li da su Našičani krajem prošle sezone ostali bez svog prvog topnika Halila Jaganjca koji je otišao u Bundesligu.

U grupi se od protivnika iz viših potova nalaze izuzetno talentirani Sporting iz prvog šešira i španjolski Granollers iz trećeg. Obje su momčadi ostvarili očekivane pobjede protiv austrijskog Harda i mađarskog Balatonfureda iako su Portugalci slomili otpor austrijske momčadi mnogo teže no što je bilo za očekivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar start budi optimizam

Grupa je sudeći po prvim utakmicama dosta izjednačena te Gromovima danska pobjeda gotovo da vrijedi duplo.

U ostalim skupinama nije bilo velikih iznenađenja. Najuvjerljiviji su bili Goppingen protiv Vespremi KKFT (+16) te Fuchse Berlin protiv Motora (+11) i CD Bidasoa protiv Aguas Santasa s +9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz svake grupe u nokaut fazu prolaze po četiri momčadi te bi Nexe pobjedama protiv Austrijanaca i Mađara te još ponekom dobrom partijom protiv ostalih protivnika u grupi trebao biti u dobroj poziciji za nastavak natjecanja. Iako je još prerano za neke ozbiljnije prognoze, izgleda da će Nexe i ove sezone grmjeti u Europa ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo