Gotovo je, Hrvati presretni putuju u Novi Sad!

Hrvatska je i u trećoj utakmici na Europskom prvenstvu ostvarila pobjedu, sa 26:20 pala je Norveška.

20.1.2012.
22:14
VOYO logo

Treću pobjedu Hrvatska je uhvatila protiv Norveške u vrlo zanimljivoj utakmici u kojoj su obrane bile bolji dio obje momčadi, pogotovo Hrvatske, a i vratari su bili sjajni. O tome dovoljno govori podatak da Norvežani nisu u otvaranju utakmice zabili pogodak više od šest minuta! Doduše, nisu ni naši briljirali u napadu, u tom su periodu postigli samo dva pogotka. I opako su razbranili Erevika koji je skidao 'zicere' kad su sami na njega izlazili naši igrači. Srećom, i Mirko Alilović opet je imao svoj dan, uz veliku pomoć obrambenog bloka (5+1) primio je u prvih 11 minuta samo jedan pogodak. Kako je dotad Erevik skupio 11 obrana, bilo je jasno da nam napad ne funkcionira najbolje pa je Slavko Goluža ranije nego na prethodne tri utakmice posegnuo za Ivanom Balićem. Ubrzo je sve krenulo na bolje i u napadu, nakon 20 minuta Hrvatska je nakon kontre i pogotka Štrleka otišla na četiri pogotka razlike, pa sve to do odmora podigla na pet. Tih 13:8 nakon prvih pola sata rezultat je koji se dugo nije dogodio našoj reprezentaciji. Posljednji put na nekom velikom natjecanju Hrvatska je tako malo pogodaka primila još 1996. na Europskom prvenstvu u Španjolskoj, tada je u Sevilli primila samo sedam pogodaka u jednom poluvremenu, u susretu za peto mjesto s Češkom. U nastavku su se Norvežani dobro držali, nisu dopuštali da Hrvatska pobjegne na još veću, nedostižnu razliku. Uspjeli su smanjiti i na opasna, samo tri pogotka zaostatka. No, opet je brzo sve došlo u mirnije vode, Golužini igrači držali su uglavnom stalno pet do osam pogodaka prednosti i mirno utakmicu privodili kraju. Sjajna igra, sjajna obrana, takva Hrvatska može i do zlata! Sad slijedi drugi krug u Novom Sadu, u novoj skupini (novi suparnici su Španjolska, Francuska i Mađarska) Hrvatska je vodeća jer jedina ima četiri boda. I odmah na otvaranju sudarit će se sa Španjolskom koja je bila prva u svojoj skupini. A Hrvatska ju je nedavno dvaput pobijedila u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2014. Najbolji u našoj reprezentaciji bio je Čupić sa šest pogodaka, Buntić je zabio četiri, a Lacković, Štrlek i Horvat po tri.

Pobjedi Hrvatske radovali se i Slovenija, koja je prethodno pobijedila Island s 34:32, te zahvaljujući pobjedi naše vrste prenosi dva boda u drugi krug, i Island, koji bi se oprostio od natjecanja da su Norvežani osvojili jedan ili dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u skupinu II drugog kruga prenosi maksimalna četiri boda, Španjolska i Mađarska po tri, Slovenija dva, dok Islanđani te aktualni europski, svjetski i olimpijski prvaci Francuzi u drugi dio idu bez ijednog boda! Posljedica je to drugog poraza koji je Francuska pretrpjela u C skupini u Novom Sadu. Svladala ih je Mađarska s 26:23, iako su Francuzi dobili prvo poluvrijeme s 14:12, a početkom nastavka vodili su i s tri gola prednosti. U toj utakmici je Szabolcs Zubai predvodio Mađare sa 6 golova (šut 6:7). Kod Francuza je Xavier Barachet bio najefikasniji s pet golova (5:10). Nikola Karabatić je za učinak od tri gola potrošio 15 lopti! Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Španjolske, 22. siječnja u Novom Sadu.

Skupina C: Španjolska – Rusija 30-27 (17-11) Mađarska – Francuska 26-23 (12-14) Redoslijed: 1. Španjolska 5, 2. Mađarska 4, 3. Francuska 2, 4. Rusija 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina D: Hrvatska – Norveška 26-20 (13-8) Slovenija – Island 34-32 (17-13) Redoslijed: 1. Hrvatska 6, 2. Slovenija 2, 3. Island 2, 4. Norveška 2

Drugi krug, ljestvice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina I: 1. Njemačka 4, 2. Srbija 4, 3. Poljska 2, 4. Makedonija 1, 5. Švedska 1, 6. Danska 0

Skupina II: 1. Hrvatska 4, 2. Španjolska 3, 3. Mađarska 3, 4. Slovenija 2, 5. Island 0, 6. Francuska 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo