Ivano Balić otišao, sve se raspalo!

Službenim su priopćenjem iz uprave rukometnog kluba Atletico Madrid potvrdili da su pokrenuli proces likvidacije, te da će formalno prestati poslovati odnosno postojati...

9.7.2013.
12:51
VOYO logo

"Rukometni klub Atletico Madrid prekida sve sportske aktivnosti. Momčad će se rasformirati, te iduće sezone neće igrati Ligu ASOBAL niti Ligu prvaka, a klub će pokrenuti pravni proces koji će završiti njegovom likvidacijom", potpisano je priopćenje iz kluba.

Kao razlog šokantne propasti slavnog kluba navedeni su ekonomski problemi. Kriza odnosno recesija koja je pogodila španjolsko gospodarstvo i društvo nisu dopustile klubu manevarski prostor da refinancira dugovanja preuzeta od BM Ciudad Reala, sportskog društva koje je prije dvije godine baš zbog nagomilanih dugova otišlo pod okrilje sportskog društva Atletico Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se uprava kluba zahvalila predsjedniku Enricu Cerezu, prvom čovjeku istoimenog kluba. Navodi se da je Cerezo kao prvi čovjek društva učinio sve što je mogao da do gašenja kluba ne dođe. Izostala je, također se navodi, pomoć očekivana od grada. U ponedjeljak je, konačno, lokalna porezna uprava odbila prijedlog kluba o obročnoj otplati dugova, što je rezultirao odlukom o gašenju.

Povijest Atletica se ponavlja: ovo je drugi put da se klub gasi. Naprasno je financiranje rukometne momčadi 1992. godine prekinuo ondašnji kontroverzni predsjednik društva Jesus Gil, a dvije godine potom momčad je raspuštena u drugoj ligi, gdje je nastupala pod imenom Atletico Madrid Alcobendas, dok je klub formalno rasformiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva je puta u u to vrijeme, 1985. i 1987. godine, Atletico igrao finale Kupa prvaka. Oba je puta poražen, pri čemu 1985. godine od šabačke Metaloplastike.

Boje kluba prošle su sezone branila dvojica hrvatskih rukometaša: Jakov Gojun i Ivano Balić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gašenje rukometnog kluba Atletico Madrid, koje je u utorak i službeno potvrđeno, već je izazvalo komešanje na europskom tržištu.

Brojni kvalitetni igrači, među kojima su i naši Ivano Balić i Jakov Gojun, ostali su bez ugovora i samim su time postali mete najvećih europskih klubova. Baš kao i izrazito uspješni trener Talant Dujšebajev koji je od 2005. vodio Ciudad Real/Atletico Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada će se zavrtjeti igrački vrtuljak. Kao i kad je ugašen Kopenhagen, pa se odjednom gomila igrača našla na tržištu", prognozirao je za Sport1 direktor Kiela Klaus Elwardt.

Internetski portal poznate njemačke televizije se posebno osvrnuo na Balića, napomenuvši kako je ovo posljednja prilika da nekadašnji najbolji svjetski rukometaš zaigra u najjačoj ligi svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Iako je direktor Füchsea Bob Hanning to demantirao, i dalje kruže glasine da 34-godišnjak dolazi u Berlin. I u prošlosti je bilo nagađanja da će doći u Bundesligu, ali Balić je uvijek odlučio drugačije. Još uvijek je jedan od najboljih na svijetu i ovo je vjerojatno zadnja šansa da se predstavi u najjačoj svjetskoj ligi'', piše Sport1.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo