nijemci presnažni / Gojunov i Kopljarov Füchse do guste pobjede nad Francuzima u reprizi prošlosezonskog finala EHF kupa

Image
Foto: Frank Molter/DPA/PIXSELL

Jakov Gojun zaradio je žuti karton, dok Marko Kopljar i Stipe Mandalinić nisu zaigrali u redovima pobjednika

10.2.2019.
18:19
Frank Molter/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Fuchse Berlin upisao je gustu pobjedu u reprizi prošlogodišnjeg finala EHF kupa na otvaranju skupine A. 

Bila je to gusta utakmica, Saint-Raphael se nije predavao, ali kao i u prošlogodišnjem finalu, rukometaši iz njemačke prijestolnice su se još jednom pokazali presnažnima za prejakim za goste iz Francuske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Berlin brzo nakon početka utakmice stvorio prednost od četiri gola zahvaljujući snažnoj obrani i dva uzastopna pogotka Fabiana Wiedea, nisu se tako lako mogli odvojiti od gostujuće momčadi. 

Krajem prvog dijela Francuzi su zaigrali nešto čvršću obranu pa je domaćin na predah ponio tek dva pogotka prednosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saint-Raphael je zaigrao nešto bolje u nastavku susreta, a dva uzastopna pogotka Vadima Gaydušenka rezultirali su poravnanjem na semaforu 20 minuta prije kraja susreta. 

Berlin je u završnici ponovno stisnuo u obrani, dok je s druge strane terena Paul Drux koristio svaku priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački srednjak i danski veteran Hans Lindberg bili su najbolji strijelci susreta, svaki s po sedam pogotka, a upravo je Danac dvije minute prije kraja susreta pogodio za konačnih 33:29. Isto toliko na drugoj je strani u redovima poraženih zabio desni vanjski Xavier Barachet.

Jakov Gojun zaradio je žuti karton, dok Marko Kopljar i Stipe Mandalinić zbog ozljeda nisu zaigrali u redovima pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog kola, Fuchse Berlin i La Rioja su izjednačeni na vrhu skupine A s po dva boda, dok Saint-Raphael i Balatonfüredi nemaju bodova na kontu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo