Gobac za Sportski.net otkrio što mu je rekao Ivano Balić!

Gazda hrvatskog rukometa Zoran Gobac već danima sluša priče o Ivanu Baliću, a sada je napokon odlučio reći zašto naš rukometni genij Svjetsko prvenstvo gleda s tribina. U razgovoru za Sportski

19.1.2013.
14:19
VOYO logo

Nakon dugo vremena ste bili u društvu s Balićem, što ste pričali?Ivano je normalno došao, pozdravili smo se, ja ga pitam: 'Pa gdje si dosad?'. Rekao je da nije mogao dolazit na utakmice zbog treninga i tako. Ma čuj, nit' Ivano ima problem s bilo kim od nas, niti mi s njim, a to što je bilo, bilo je, nema tu... Ja ne ulazim u neke tuđe odnose, Ivano aktivno igra i bit će kandidat za reprezentaciju Hrvatske, a to što ovaj put nije tu, to je nešto što je selektor odlučio i što mi poštivamo.

Hoće li doći i na utakmicu sa Španjolskom? Da, doći će i na Španjolsku. Mi njega očekujemo i normalno da je on tu, tu nema nikakve dileme. I sve je to normalno. Gledaj, mi smo i prije najavljivali da će se ići u pomlađivanje, pa ne može Ivano igrati do beskonačnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa dobro, ali evo, sad se ozlijedio Lacković, nema Buntića i mi smo tanki na vanjskim pozicijama, a Ivano sjedi u prvom redu i gleda utakmicu uz kokice. Nema on 40 godina, nego 33. A sada bi vam super došao... Ma gledaj, mi kad smo išli na Svjetko prvenstvo nismo predviđali da će se dogoditi neke stvari s Buntićem i neke stvari s Lackovićem. I ne želim sve to sad opet potencirat, dogodilo se to što se dogodilo. I nikad tu nije bilo spora u odnosima. Samo ću reći. Nitko nema pravo uništit ono što je napravio. Ivano Balić je u rukometu napravio apsolutno najviše što se moglo napravit i ja sad kažem: Ivana Balića čeka njegovo mjesto koje je on zaslužio svojim igrama u hrvatskom rukometu, u Hrvatskom ruometnom savezu kad završi karijeru. Pa normalno da će Ivano imati prednost pred nekim drugim. Ali gledaj, ima jedna stvar o kojoj treneri razmišljaju. Ako imaš Ivana u momčadi, a Ivano nije taj, onda nije to to. A imaš i drugu priču. Kad imaš Ivana u momčadi, onda svi traže neprokosnoven rezultat.

Jeste li napokon razriješili misterij s mobitelom? Imate njegov broj? Imamo mi njegov broj! Ma to je sve bila zafrkancija. Ja ga pitam: Pa gdje si majke ti do sada? Selektoru treba savjetnik! A on veli da je bio zauzet. Tu se napravila nekakva priča, nekome je izgleda pasalo da bude jedna neprijateljska priča, međutim, ljudi koji su zajedno napravili neke stvari u životu, ne mogu bit neprijatelji, ja tu govorim o Goluži i Baliću, ili o Červaru i ne znam kome... Oni ne mogu bit neprijatelji, a ovo drugo je poslovni odnos...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije li izbornikova greška što najboljeg igrača nije znao zadržati u momčadi bez obzira na nesuglasice? Najlakše se posvađati s nekim... Mi smo krenuli u to što smo krenuli, to je pomlađivanje i to je normalno. Pričalo se tako i o Voriju, možda Vori neće bit na sljedećoj akciji, i to je isto normalno... Gledaj, selektor je taj koji mora imat autoritet, selektor je taj koji odgovara za rezultat. Pa nismo mi neprijatelji ni s novinarima ni s igračima, ali neke stvari se moraju napravit da bi stvari funkcionirale. Nije tu Goluža problem, vi ste svi napali na Golužu, pa mora on dati šansu i drugima! Moramo mi razigrat i Duvnjaka. Pa i Duvnjak je sazrio za velika velika takmičenja. Vi kažete Duvnjak nije, pa Duvnjak je osvojio pet medalja sa 24 godine.

Ma dobro, sve je to u redu. Samo onda dođe utakmica s Francuskom i svima se odsijeku noge i ruke, a Balić sjedi na klupi. Govorim o Londonu. Ma stari, ušao je on i u Njemačkoj kad smo bili u naponu snage, pa je isto bilo da ne kažem...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redu, ali Balić je na Olimpijadi bio odličan, a držali ste ga klupi. Svatko bi 'ispalio'. Pa dobro, ja se slažem u jednom dijelu. Ali prvo, zbog čega je Ivano odigrao dobro? Zato jer je bio dobro spreman. A Olimpijada je takmičenje prije kojeg je bilo 60 dana priprema i Ivano je bio potpuno spreman.

Zašto ga onda niste iskoristili? Tri zadnja natjecanja dolazi napola ozlijeđen, trenira, bori se, a vi ga u ključnim trenucima držite na klupi! I on ludi. 'Jordan, a sjedi na klupi'. Ma gdje je on to trenirao tako jako? U kojem klubu? U Zagrebu? Hahahaha, Ma daj, šefe, ajde. U Zagrebu je bio godišnji odmor svima njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa dobro, ako vi tako kažete... Ma gledaj, mi smo na deset zadnjih natjecanja uzeli medalju, ali pitanje je što će sada biti. Pitanje je kako će nama suci sudit protiv Španjolaca, mi se jedino toga plašimo.

Već u učetvrtfinalu bi ovoga puta mogli naići na Francuze Pa treba doći do Francuske. Plan je biti prvi u skupini, a mi u osmini finala realno možemo doći na Poljsku, Sloveniju ili Srbiju. I to je jedna utakmica. Mi zasada realno igramo dobro, ali to je jedna utakmica, neka ti jednu utakmicu suci izađu iz konteksta i evo ti problema. A mi se pripremamo da će nas već protiv Španjolaca probat odrat. Vidjet ćemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo