STARI ZNANCI /

Francuzi se raspisali uoči dvoboja s hrvatskim rukometašima: 'Bili smo poput učenika i učitelja. Lekcija je naučena...'

Image
Foto: Profimedia

'U Francusku su dolazili jugoslavenski, a potom i hrvatski treneri učiti nas tehnici i taktici. Lekcija je dobro naučena i Francuska vodi sa 17 pobjeda prema 9 (1 remi) u zadnjih 27 službenih utakmica', naglasili su Francuzi

18.1.2024.
12:48
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska Francuska u četvrtak (18 sati) u odigrat će svoju utakmicu prvom kolu druge faze Europskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj.

Image
MORAJU PREKO HRVATSKE /

Francuzi već sanjaju polufinale: 'Na putu prema prvom naslovu u deset godina'

Image
MORAJU PREKO HRVATSKE /

Francuzi već sanjaju polufinale: 'Na putu prema prvom naslovu u deset godina'

Naši rukometaši su u drugi krug prenijeli jedan, a Francuzi dva boda pa će rezultat ove utakmice biti vrlo značajan za plasman u završnicu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometni okršaji Hrvatske i Francuske odavno su 'opjevani', mnogi su legendarni, pa je ovaj novi susret privukao veliku pažnju francuiskih medija.

La Montagne piše da je ovo "Sastanak starih znanaca" te piše o povijesti naših utakmica od 1996. te naglašava da je rivalstvo "dosegnulo vrhunac 2009. godine u finalu SP-a u Zagrebu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bila možda najveća utakmica ikada ove rešprezentacije", rekao je tada Gigou, a La Montagne podsjeća na njegovu izjavu.

Potom pišu kako je dugo vremena odnos između Hrvatske i Francuske bio poput onoga učitelja i učenika.

“U Francusku su dolazili jugoslavenski, a potom i hrvatski treneri učiti nas tehnici i taktici. Lekcija je dobro naučena i Francuska vodi sa 17 pobjeda prema 9 (1 remi) u zadnjih 27 službenih utakmica", pišu Francuzi i zaključuju:

"U četvrtak će igrači Guillaumea Gillea i dalje biti favoriti. Oni su viceprvaci svijeta, dok su njihovi protivnici, srebrni na Euru 2020., na prošlom Svjetskom prvenstvu zauzeli tek 9. mjesto."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelujte u kreativnom natječaju Uhvati loptu, osvoji Telemach prvenstvo te 29. siječnja budi ponosni vlasnik QLED televizora i 1 godine besplatne pretplate na EON TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo