FORMULA USPJEHA PROTIV ISLANDA: / 'Moramo biti poludivljaci'

Image

Hrvatski rukometaši bili su vrlo samokritični prema svojoj igri u susretu 2. kola skupine B protiv Norveške, koju su izgubili 34:31.

17.1.2016.
22:47
VOYO logo

Hrvatska je protiv Norveške loše odigrala obranu. Točnije, obranu je dobro igrala prvih petnaestak minuta susreta. To se vidjelo i na semaforu kad su naši imali i četiri pogotka viška. Međutim, igra u obrani je pala, drugo poluvrijeme donijelo je konačni pad igre Kauboja i poraz se nije mogao izbjeći. Ne protiv Norveške koja je odigrala sjajnu utakmicu.

Ne sjećamo se kad je zadnji puta Hrvatska na nekom velikom natjecanju primila 34 gola. Puno previše za nešto više od samo čestitanja suparniku na slavlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moramo pokazati emociju u obrani'

"Izgledali smo dosta dobro, ali primili smo 16 golova na poluvremenu što je puno. Moramo raditi na toj obrani jer obrana je sve. Moto kaže Feel the emotions. Moramo pokazati emociju u obrani. To nam mora biti primarni zadatak. Nismo prelomili utakmicu, ali moramo biti spremni na to. Sutra ćemo igrati protiv jednih Francuza, Poljaka, susret će biti u egalu 58. minuta i ne smijemo padati zbog toga. Kritičan sam prema sebi i drugima", kazao je pivot Hrvatske Marino Marić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Samo pozitiva'

"Moramo igrati do kraja, to je naša realnost, moramo biti spremni da će se utakmica prelomiti u zadnjih deset sekundi. To nas ne smije psihološki baciti u nokdaun. Moramo biti pozitivni. Promašim ja, promaši on, nema veze. Samo pozitiva. Primili smo puno golova. Svaki dan je nova utakmica, nova priča. Moramo se posložiti, ima neke kalkulacije da možemo prenijeti 4 boda u drugi krug. Moramo izaći iz svoje kože i biti neki poludivljaci da se danas nekoga pobjedi u rukometu".

'Imali smo šansu da odemo na pet, šest razlike ali nismo'

Mirko Alilović je u prvom poluvremenu zaključao vrata Hrvatske. Međutim, u drugom je zbog pada igre u obrani, Mirko ostao na streljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo nikoga dobiti sa nula obrana u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme smo se držali dok smo igrali obranu, drugo su nas počeli otvarati i to je to. Glavu gore, ima još utakmica. Pokazali smo da znamo igrati tu 5-1 obranu, to je bilo vidljivo u prvom poluvremenu. Imali smo šansu da odemo na pet, šest razlike ali nismo. U drugom su nas stigli, pa smo mi opet poveli s dva razlike i kad su nas stigli počeli smo jurcati i stvar je bila riješena, objasnio je Alilović.

Jakov Gojun se složio sa Alilovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je rekao i Mirko, obrana je 34 gola primila. Po meni puno, Hrvatska nikad nije primila 34 gola, kad je primila znali smo da ćemo izgubiti. Ovo nitko nije očekivao, prvenstveno ja nisam to očekivao. Trebamo skupiti glave, Island moramo pobijediti kako kod znamo".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo