Srbija u suzama nakon udarca usred Beograda

Rukometašice Norveške i Crne Gore igrat će u finalu Europskog prvenstva u Srbiji. Bit će to repriza finalne utakmice na Olimpijskim igrama u Londonu.

15.12.2012.
21:06
VOYO logo

Nakon što je Norveška u prvom polufinalu lagano svladala Mađarsku 30:19, drugi polufinale bio je sasvim drukčiji. Crna Gora je pred više od 12.000 gledatelja u beogradskoj Areni svladala domaću selekciju 27:26 u dramatičnoj utakmici i završnici.

Srbija je bolje otvorila dvoboj i povela s 2:0. Vrlo brzo su Crnogorke uzvratile i serijom 3:0 stigle do prvog vodstva u 5. minuti. U 16. minuti je Crna Gora povela s 8:4, no, tada slijedi najbolje razdoblje u igri domaće reprezentacije, koja je okrenula tijek događaja, te je nepune tri minute prije kraja prvog dijela povela s 14:11. Na odmor su domaće rukometašice otišle s jednim golom prednosti (14:13), ali su u nastavku, osim na samom početku, stalno bile u zaostatku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrea Lekić je nakon odličnog prodora smanjila vodstvo Crne Gore na 27:26 nešto više od minutu prije kraja dvoboja. Crna Gora nije iskoristila svoj napad, pa je Srbiji ostalo 20 sekundi za izjednačenje i produžetak. No, golmanica Crne Gore Sonja Barjaktarović obranila je pokušaj Biljane Filipović i slavlje za ekipu izbornika Dragana Adžića moglo je početi.

Upravo je Biljana Filipović bila najbolja u domaćoj selekciji. Zabila je 7 golova iz 10 pokušaja, ali, taj zadnji nije zabila za produžetak. Andrea Lekić je postigla pet golova iz 8 šuteva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pobjedničkoj ekipi je briljirala Milena Knežević s 8 pogodaka iz 11 pokušaja. Katarina Bulatović je dodala 6 golova, ali je za taj učinak potrošila 14 lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo