Raspucani Cupic odveo Kielce u finale, veliko iznenadenje u Njemackoj

Rukometasi Kielcea nisu imali problema niti u trecem polufinalnom susretu protiv Azoty-Pulawyja. Upisali su uvjerljivu pobjedu 41-29 i tako se plasirali u finale gdje ih ocekuje Wisla.

10.5.2014.
21:18
VOYO logo

Finale izmedu Kielcea i Wisle je potpuno ocekivano, najbogatiji poljski klubovi na savrsen nacin odradili su dosadasnji dio doigravanja i u medusobnim dvobojima odlucit ce o prvaku.

Azoty-Pulawy nije imao sanse u seriji protiv Kielcea, u sva tri susreta branitelj naslova prvaka bio je uvjerljiv te je u trecoj utakmici pobjedom u gostima 41-29 potvrdio prolaz u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momcad Talanta Dujsebaeva predvodio je hrvatski reprezentativac Ivan Cupic sa sedam golova, sest je dodao Poljak Karol Bielecki dok se cetiri puta medu strijelce upisao Denis Buntic. U domacim redovima vrlo dobro odigrao je jos jedan Hrvat, Marko Tarabochia, koji je postigao sest pogodaka.

Prva finalna utakmica izmedu Kielcea i Wisle na rasporedu je 17. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bundesligasi igraju 32. kolo, a u subotnjem programu za iznenadenja su se pobrinuli Hannover-Burgdorf remijem kod HSV-a te Emsdetten pobjedom kod Lubbeckea.

Vodeca momcad Bundeslige Rhein-Neckar Lowen slavila je na gostovanju kod skromnog Eisenacha 42-19. Gosti su lakocom dosli do pobjede predvodeni s 12 pogodaka Andyja Schmida i 12 obrana Niklasa Landina Jacobsena cime su nastavili mrtvu utrku s Kielom za naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jos jedno razocaranje dozivjeli su rukometasi HSV-a. Nakon poraza od Lowena u proslom kolu koji ih je definitivno izbacio iz borbe za naslov prvaka, rukometasi HSV-a na domacem parketu odigrali su tek 25-25 protiv Hannovera cime i gube bitku za trece mjesto s Flensburgom, ali i dovode pod znak pitanja cetvrtu poziciju.

U nervoznom susretu u posljednje tri minute obje momcadi su ostale bez pogotka, imale su priliku za pobjedu i na kraju je zavrsilo s najpravednijih 25-25. Domagoj Duvnjak susret je zavrsio sa samo jednim pogotkom dok su Blazenko Lackovic i Davor Dominikovic nastupili, ali nisu bili medu strijelcima. U sastavu HSV-a najistaknutiji su bili Johannes Bitter sa 16 obrana i Joan Canellas sa sest golova. Na drugoj strani Torge Johannsen postigao je deset pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neugodno je iznenadio i Lubbecke koji je na svom parketu visoko porazen od fenjerasa Emsdettena s 35-27, a nije mu pomoglo niti 13 obrana Nikole Blazicka i pet golova Drage Vukovica.

Bundesliga, 32. kolo: HBW Balingen-Weilstetten - TSV GWD Minden 26-26 Bergischer - TBV Lemgo 34-34 ThSV Eisenach - Rhein-Neckar Lowen 19-42 VfL Gummersbach - FRISCH AUF! Goppingen 26-22 HSV Handball - TSV Hannover-Burgdorf 25-25 MT Melsungen - SC Magdeburg 31-31 TuS N-Lubbecke - TV Emsdetten 27-35

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Rhein-Neckar Lowen 55, 2. THW Kiel 53 (-1), 3. SG Flensburg-Handewitt 50 (-1), 4. HSV Handball 49, 5. Fuchse Berlin 44 (-1), 6. MT Melsungen 38...

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo